Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Županija posjetila Kalnik, razgovarali o projektima i novim planovima

Župan Darko Koren sa suradnicima posjetio je Općinu Kalnik te se susreo s načelnikom Krunoslavom Đurecom i ravnateljicom Osnovne škole Kalnik Đurđicom Sučić. Tema sastanka – projekti i mjere, kojima Županija u suradnji s Općinom nastoji mještanima osigurati kvalitetnije životne uvjete.    

-Tu je gotova obnova vanjskog školskog igrališta OŠ Kalnik, vrijedna gotovo 600 tisuća kuna, koju je Županija sufinancirala u suradnji s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova EU. U planu je i postavljanje fotonaponskog sustava na zgradu škole, a riječ je o projektu vrijednom 335 tisuća kuna u kojem će s financijskim udjelom sudjelovati i ranije spomenuto ministarstvo – rekli su u Županiji.

Dodajmo još tri razvojna projekta – modernizaciju nerazvrstane ceste, gradnju autobusnog stajališta u Kalniku te gradnju i rekonstrukciju parkirališta, za što je ukupno izdvojeno 106 tisuća kuna. Županija je s 20 tisuća kuna pomogla i u obnovi kamenog poda u sakristiji župne crkve sv. Brcka biskupa. Razgovaralo se i o mogućnostima realizacije projekata koji se mogu financirati kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti te nacionalnih i europskih fondova. 

FOTO kckž

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI