Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Medicinsko pomagalo vrijedno gotovo deset tisuća eura

Županijska Liga protiv raka koprivničkoj bolnici darovala ultrazvučnu sondu

Predstavnici Lige protiv raka Koprivničko-križevačke županije danas, 22. svibnja, u Županijskoj su upravi na konferenciji za medije svečano uručili ultrazvučnu sondu Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica koja je nabavljena prikupljenim donacijama na humanitarnom koncertu „10 godina bez maestra“, u spomen na glazbenog pedagoga Krešu Lukačića. Medicinsko pomagalo vrijedno gotovo deset tisuća eura ravnatelju Mati Devčiću je uručila predsjednica Lige Andreja Lukić Suknaić te pritom naglasila kako je Liga pokrenula akciju na poticaj obitelji Lukačić.

– Kroz humanitarnu akciju uspjeli smo prikupiti sredstva za nabavu medicinskog uređaja, a sve donacije koje smo dobili tijekom i nakon koncerta smo preusmjerili na koprivničku bolnicu kako bi se kupila ultrazvučna sonda koja će biti od velike pomoći. Hvala svima koji su se odazvali, Županiji, Gradu, partnerima, sponzorima i građanima koji su uplatili sredstva, sretni smo što smo uspjeli ostvariti ovaj plemeniti cilj – kazala je predsjednica Lige.

Član Predsjedništva Lige protiv raka KKŽ Željko Odobašić je prisutnima pojasnio karakteristike uređaja.

– Riječ je o mobilnoj ultrazvučnoj sondi koja se može koristiti na više radilišta u našoj bolnici. Trenutno se nalazi na odjelu za citologiju gdje pomaže prilikom vođenih biopsija, a koristit ćemo je i mi iz djelatnosti otorinolaringologije te druge djelatnosti gdje se pokaže potreba. Uređaj je moderan i nov i nadam se da će koristiti našim pacijentima te da će biti iskorak u poboljšanju zdravstvene zaštite naših građana – kazao je dr. Odobašić.

Inicijatori koncerta i hvalevrijedne akcije kojom je ostvaren plemeniti cilj bili su bivši članovi Tamburaškog orkestra KUD-a Podravka i obitelj Lukačić. Organizator je bila Liga protiv raka Koprivničko-križevačke županije, a koncert je održan uz pokroviteljstvo Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice te u partnerstvu s tvrtkom Podravka, dok su podršku pružile i braniteljske udruge s područja županije, Srednja škola Koprivnica, HDS ZAMP, Turistička zajednica županije i brojni sponzori i građani.

FOTO KC-KŽ ŽUPANIJA

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

BOGATIM PROGRAMOM OBILJEŽEN DAN OPĆINE KOPRIVNIČKI IVANEC

Načelnik Zoran Vrabelj: Vrtić smo izgradili, školu počinjemo graditi, a djece je sve više

slavenaši počeli s pripremama

FOTO Tri igrača na probi, Caimacov odrađuje vojni rok, Đurec novi u stručnom stožeru

[FELJTON] Stoljeće Josipa Manolića, 8. dio

Franjo Tuđman ga je u sukobu oko Bosne žrtvovao u korist hercegovačkog klana

Počela tradicionalna moto utrka

VIDEO Tisuće zaljubljenika u brzinu okupiralo Križevce

Organizirala LOVAČKA STRELJAČKA UDRUGA PREKODRAVLJE

FOTO Prekodravci uživali u druženju, okušali se i u gađanju zračnicom

BROJ KAZNENIH DJELA LANI PAO ZA 30 POSTO, ALI...

Teške ozljede, provale i krađe rastu, policija stala na kraj preprodaji duhana


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati