Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
U sklopu projekta CEKOM održan Dan otvorenih vrata i sajam poslova u Strukovnoj školi Đurđevac

Županijski Centar kompetentnosti je postao prostor susreta obrazovanja, znanosti i gospodarstva 

ĐURĐEVAC – U sklopu projekta „Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu“, druge faze projekta Centra kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije, danas je održan Dan otvorenih vrata Strukovne škole Đurđevac te sajam poslova pod nazivom “Struka je pametna odluka”. 

U đurđevačku Strukovnu školu stigli su osnovnoškolci iz Đurđevca, Koprivnice i okolnih mjesta kako bi iz prve ruke saznali što ih to čeka u bliskoj budućnosti ako se odluče baš za neki od smjerova koje nudi Strukovna škola Đurđevac. Zajedno s Obrtničkom školom Koprivnica, Strukovna škola Đurđevac dio je Centra kompetentnosti u koji je uloženo više od 10 milijuna eura uglavnom europskih sredstava dok je Koprivničko – križevačka županija uložila i 1,3 milijuna eura vlastitih sredstava.

– Kroz Dan otvorenih vrata i Sajam poslova pokušavamo učenicima osnovnih škola, ali i naše škole predstaviti mogućnosti koje im se nude. Prvenstveno nam je cilj povezivanje svih onih koji sudjeluju u obrazovanju i to na način da kroz obrazovanje u našoj školi mogu ostvariti svoje ciljeve u životu i dobiti znanja i vještine potrebne ili za tržište rada ili za kasnije studiranje – kazao je ravnatelj Strukovne škole Đurđevac Darko Špoljar dok je županijski pročelnik, ujedno i voditelj Centra kompetentnosti Darko Masnec naglasio da je stvorena nova paradigma strukovnog obrazovanja u područjima elektrotehnike i računalstva kao i uvjeti za moderno srednje strukovno obrazovanje 21. stoljeća.

– Projekt je podijeljen u dva dijela. Jedan je Centar kompetencije financiran iz Fonda za regionalnog razvoj, a drugi je projekt Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu financiran iz socijalnog fonda. Osigurana je materijalna podrška stvaranju novih uvjeta u školi i novih pristupa u učenju računalstva i elektrotehnike. Prvi dio projekta koji smo završili odnosi se na opremanje škola materijalnim resursima pa je tako škola u Đurđevcu dograđena i osigurano je 930 kvadrata novog prostora – kazao je Masnec i dodao da su radovi koštali oko 1,1 milijun eura, a osigurani su prostorni kapaciteti za 202 učenika i to kroz šest specijaliziranih praktikuma, četiri učionice, dva kabineta i ostalo.

– Mnogo novca iz oba projekta uloženo je u nabavu najmodernije opreme kako bi se osigurala nastava što sličnija proizvodnom procesu u gospodarstvu. Gledali smo da ta oprema bude kompatibilna s regionalnim gospodarstvom i da prilagodba učenika kada dođu u proces rada bude što brža. Razvili smo i mnoge programe, kurikulume, nove standarde zanimanja i kvalifikacija, čak 29 programa za obrazovanje odraslih. U obje škole je 120 nastavnika prošlo edukacije, a rezultati su već vidljivi. Osnovni cilj bio nam je imati educirane nastavnike, suvremenu opremu i sposobne učenike spremne da se odmah po završetku školovanja uključe u radni proces ili nastave s obrazovanjem – kazao je Masnec dok je zamjenik župana Ratimir Ljubić istaknuo kako je Koprivničko – križevačka županija jedna od prvih u Hrvatskoj koja je uspješno realizirala ovakav projekt u roku i to od ukupno 25 takvih projekata.

– Riječ je jednom od najvećih i najvažnijih županijskih projekata u sektoru obrazovanja u posljednjih nekoliko godina, a ulaganje u obrazovanje prioritet je djelovanja županijske uprave. Učenici na najsuvremenijoj opremi uz najbolje nastavnike mogu učiniti ono što je potrebno i biti konkurentni na tržištu rada. Novi prostori škole opremljeni su najmodernijom opremom vrijednom dva milijuna eura, a ta je oprema istovjetna onoj u industrijskom sektoru – istaknuo je Ljubić i dodao da ovaj projekt ima i vrlo važnu dodatnu vrijednost u smislu suradnje Centra s gospodarskim sektorom i visokoškolskim ustanovama.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Koprivničko-križevačke županije.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

MLADIĆ S 1,56 PROMILA SLETIO S CESTE I NAPRAVIO NEZAMISLIVU ŠTETU

FOTO U prometnoj nesreći smrskana dva automobila, uništene dvije ograde i obiteljska kuća

Još jedna prometna nesreća

UPRAVO: Dvije osobe ozlijeđene u slijetanju automobila s Podravske magistrale

polarni uvjeti na stadionu

FOTO Dinamo na japanski pogon uzeo sve u Koprivnici, Slaven opet nemoćan

Podravski na mjestu događaja

VIDEO: U naletu na jelena slupana čak tri vozila!

posljednja domaća utakmica

FOTO Legendi Franji Kolaru uručena zahvalnica, evo tko je došao na dvoboj Slavena i Dinama

NAKON KOPRIVNICE OVAJ HARD DISKONTER DOLAZI U JOŠ JEDAN GRAD

Poznati trgovački lanac otvara i drugi prodajni centar u Podravini!

Upišite pojam koji želite pretraživati