Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Radovi na Varaždinskoj problematični su za promet, ali su i vjesnici dobrih vijesti

Kopanje 500 metara ceste zadnji su radovi takve vrste u sklopu Aglomeracije

Nakon više od tri godine, radovi na Varaždinskoj ulici u Koprivnici zadnjih je 500 metara koji će se kopati u sklopu projekta aglomeracije Koprivnice. To su dobre vijesti iz nekoliko razloga, a prvi i najvažniji je taj da će projekt aglomeracija uskoro biti gotov. Ovaj projekt, koji vrijedi više od 70 milijuna eura, najznačajniji je projekt u komunalnoj infrastrukturi koprivničkog kraja ikada. Drugi je razlog taj što to znači da sad više neće biti prekopanih ulica, prometnih gužvi i šteta na automobilima, jer,  kako smo kazali, kopanju u ovom iznimno važnom, ali i invazivnom projektu u smislu prometne svakodnevice došao je kraj.

– Zadnji zahvat ovog tipa događa se na području grada, sada smo u završnoj fazi opreme 27 prepumpnih stanica, ugradnje elektrostrojarske opreme i puštanja u rad. Vrlo brzo očekujemo i tehničke preglede u nekim od naselja. Prvi na redu bit će Hlebine i Sigetec kroz nekih mjesec, najviše mjesec i pola. Što se tiče radova na Varaždinskoj, oni su već mogli biti gotovi, ali Hrvatske ceste nisu nas puštale na trasu zbog drugih radova koji su se obavljali na državnim cestama. Radovi na Varaždinskoj bit će gotovi do kraj srpnja, a u kolovozu bi sve trebalo biti gotovo, dakle i s poslovima asfaltiranja – naveo je Zdravko Petras, direktor KC voda. Tako će ovaj projekt, koji je trebao biti gotov do kraja prošle godine, biti završen negdje u kolovozu.

Zadravko Peteas direktor KC voda

– S obzirom na sve s čime smo se sreli, a to je COVID kriza, rusko-ukrajinski sukob, inflacija, nedostatak radnika, kašnjenje isporuke materijala, ovih sedam ili osam mjeseci kašnjenja je zapravo vrlo malo kašnjenje. Mi smo, što se tiče europskog financiranja, trebali biti gotovi do kraja prošle godine, no sada smo ušli u nacionalno financiranje – naveo je Petras. Što se tiče samih troškova ovog projekta, od prvotnih 38 milijuna eura, oni su narasli na 73 milijuna i tu je još uvijek nedorečeno financiranje od lokalne komponente, a najviše bi se tu trebale zabrinuti općine, jer ako troškovi narastu za nekoliko stotina tisuća eura, za skromne općinske proračune to će biti izuzetno zahtjevno za platiti. – Interes građana za priključivanje je dosta velik, dobili smo 800 novih zahtjeva za priključak na vodu i 900 na kanalizaciju. Spomenimo da je to i ušteda za građane, jer priključci su za njih besplatni, a ako se netko priključuje na vodu i kanalizaciju, ušteda je blizu 2000 eura. Upravo zbog toga, sigurni smo da će ovaj projekt zadovoljiti uvjete koje je postavila studija izvodljivosti, a to je 85 posto priključenja na vodu i 79 posto na kanalizaciju – naveo je direktor Zdravko Petras.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

BOGATIM PROGRAMOM OBILJEŽEN DAN OPĆINE KOPRIVNIČKI IVANEC

Načelnik Zoran Vrabelj: Vrtić smo izgradili, školu počinjemo graditi, a djece je sve više

slavenaši počeli s pripremama

FOTO Tri igrača na probi, Caimacov odrađuje vojni rok, Đurec novi u stručnom stožeru

[FELJTON] Stoljeće Josipa Manolića, 8. dio

Franjo Tuđman ga je u sukobu oko Bosne žrtvovao u korist hercegovačkog klana

Počela tradicionalna moto utrka

VIDEO Tisuće zaljubljenika u brzinu okupiralo Križevce

Organizirala LOVAČKA STRELJAČKA UDRUGA PREKODRAVLJE

FOTO Prekodravci uživali u druženju, okušali se i u gađanju zračnicom

BROJ KAZNENIH DJELA LANI PAO ZA 30 POSTO, ALI...

Teške ozljede, provale i krađe rastu, policija stala na kraj preprodaji duhana


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati