Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
MISLI NA ZDRAVLJE

Ako imate ovaj zdravstveni problem, trešnje nikako nisu voće za vas

Trešnja je vrlo ukusna, koštunjava listopadna voćka i može se konzumirati na bezbroj načina. Trešnje su izrazito dobre za imunitet i sadrže veliki broj vitamina. Međutim, većina ljudi nije sigurna koja količina je dopuštena za dnevnu konzumaciju. Bogate su vitaminom C i beta-karotenom, vitaminom B6 i K, folnom kiselinom, kalijem, željezom, bakrom, manganom, kalcijem, magnezijem, fosforom, cinkom i kobaltom. Takđoer, bogate su biljnim vlaknima što doprinosi boljoj probavi.

Zdraviji su oni tamniji plodovi obzirom da imaju višu koncentraciju antocijana i imaju veće antianemijsko djelovanje. Pored toga, sadrže u sebi i melatonin koji pomaže pri opuštanju. Obavezno ih dobro operite prije nego što ih konzumirate. Idealna količina trešanja bila bi jedna čaša dnevno, dok veće količine mogu izazvati probleme s probavom, pa bi osobe koje već imaju ovaj zdravstveni problem, trebale voditi računa o tome koliko ih pojedu, a preporuka je ne jesti ih uopće ili jednu šaku dnevno.

Ne budite nestrpljivi kad su trešnje u pitanju i izbjegavajte nezrele bijele i tvrde jer one posebno izazivaju probavne probleme. Također, ne jedite ih prije konkretnog obroka jer mogu otežati probavu mesa, dok nakon njihove konzumacije ne pijte vodu i alkohol.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

POMOGLI PROVEDBU TERAPIJSKOG JAHANJA

Ćiro betoni donirali pijesak Udruzi Osmijeh

BUDITE OPREZNI

Preporuka posjetiteljima Gradskog groblja uslijed ekstremnih vrućina

razlozi povezani s proizvodnjom

Velika farmaceutska tvrtka prijavila nestašicu poznatog lijeka za visoki krvni tlak


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati