Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
U pozadini velikih poplava u Rasinji događale su se ljudske drame

Bolesna Štefica i Žarko ostali su bez svega, a onda je uslijedio val dobrote

Ljudska drama, kako smo već pisali, događala se prošlog ponedjeljka u obiteljskoj kući Pavlović u Rasinji, nedaleko Koprivnice za vrijeme bujične poplave zbog izrazito jake kiše. Tamo žive teško bolesna Štefica (64) i njen suprug Žarko. Štefica boluje od multiple skleroze, a preživjela je karcinom dojke i infarkt. Nepokretna je, odnosno može se kretati samo u kolicima. Njihova kuća nalazi se na lijevoj strani Ulice baruna Inkeya i u trenutku najjačih oborina, vodena bujica krenula je prema njihovoj kući. Stanje je bilo tako dramatično da su mještani i vatrogasci Šteficu morali zajedno s kolicima hitno iznijeti van iz kuće jer je razina vode rasla velikom brzinom.

– Ubrzo mi je rođendan i lijepo sam ga proslavila. Jučer se ozlijedio i moj suprug. Kad su me vatrogasci nosili u kolicima, on je u toj zbrci rukom udario u štok Sad me ne može niti premotati – kazala je tada Štefica, koja zbog multiple skleroze mora nositi pelene za odrasle, budući da je bolest jako napredovala.

Uz to, njezin suprug Žarko također ima invaliditet jer je doživio tešku nesreću na poslu u šumariji, gdje mu je drvo smrskalo koljeno. Uz vrlo skromna primanja, Štefica i Žarko nekako su živjeli, no vodena bujica sada im je uništila sve.

– Voda je prevrnula škrinju koja je puna mesa, nismo mogli do nje zbog poplave. Vrlo vjerojatno je i meso neupotrebljivo – kazao je Žarko. Osim škrinje, voda je ušla i u samu kuću, potopila je i kauč na kojem Štefica leži, uništila pokućstvo i rublje. Vlaga je ostala u zidovima i podu te njihovu kuću učinila neprikladnom za život. Ukratko, Štefica i Žarko ostali su bez svega, bolesni i u neimaštini. Na portalu podravski.hr pisali smo o njihovom slučaju te pozvali ljude u pomoć. U vrlo kratkom vremenu javilo se mnoštvo onih koji žele pomoći.

– Trenutačno isušujemo kuću s aparatom koji su nam ustupili. Dobili smo ponude za novi kauč, vitrinu, viseću kuhinju i ljudi samo čekaju moj poziv kad kuća bude spremna za novi namještaj. Nudili su nam i novac, hvala im svima. No, poručujem da smo dobili sve što smo trebali, dalje ćemo sami, a neka se pomoć uputi onima koji su u većoj potrebi od nas – kazala nam je Štefica Pavlović, krajem prošlog tjedna.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

RADNO ISKUSTVO NIJE VAŽNO

Prehrambena kompanija traži 15 mehaničara

KREŠIMIR HABIJANEC POSAO ĆE OBAVLJATI VOLONTERSKI

HGK Županijska komora Koprivnica ima novog predsjednika

SEDMORICA MALOBUKOVČANA NA POVIJESNOM RIJEČNOM PUTU

Preplovit će 300 kilometara kako bi na Ovčari položili vijence za sve koji su izgubili život u Domovinskom ratu

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U PRIGORJU

VIDEO Darinku je ubio bik od 700 kilograma: “Našla sam mamu kako bespomoćno sjedi pokraj štale, drugi dan je umrla u bolnici”

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Teška prometna nesreća u Koprivnici. Motociklist prevezen u bolnicu

NASILJE U OBITELJI

Ujak nećaka opalio kolcem po glavi, ovaj uzvratio krošeom…


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati