Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
RIBIČKIM TURNIROM U TORČECU "SLAVI PRVI ROĐENDAN"

Branimir Dolenec: Druženjem želim zahvaliti svima koji su pomogli prije godinu dana

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

U nedjelju, 10. prosinca, navršit će se točno godinu dana otkako je koprivnički umjetnik i ribolovac Branimir Dolenec, teško stradao od jakog udara struje. Dogodilo se tijekom ribolova, kada je štapom dužine 13 metara zahvatio vodove električne mreže. Pritom ga je udarilo 110 kilovolti, a Branimir je s opeklinama opasnima po život prebačen u bolnicu, gdje je proveo gotovo mjesec dana. Godinu dana kasnije Branimir se osjeća dobro, ali opekline na lijevoj ruci itekako su vidljive.

Kako se to popularno kaže, u nedjelju će proslaviti prvi rođendan, a tim povodom odlučio je okupiti društvo i prijatelje iz ribolova. Naime, na grabi u Torčecu Branimir je za subotu organizirao, kako kaže, jednu utakmicu „šteka-direktaš“, koja će se igrati po pravilima HŠRS-a. Lovit će se od 10 do 14 sati, prijave traju do osam ujutro, a kotizacija je 10 eura. Maksimalan broj sudionika je 21, a sav prikupljen novac ide u fond nagrade. Ipak, kaže Dolenec, od same ribičije važnije je druženje koje će uslijediti nakon toga.

– Dok sam stradao, odnosno dok sam izašao iz bolnice 8. siječnja, prijatelji su mi napravili jednu humanitarnu utakmicu u kojoj su prikupljali novac kako bi mi obnovili ribički pribor. Zato sam osjetio potrebu da svima njima zahvalim kroz jedno druženje. To druženje održat će se u subotu, točno godinu dana od moje nesreće, koja se dogodila 10. prosinca. U Torčecu ćemo se okupiti na turniru, no druženje će biti u prvom planu i na njega su svi dobrodošli – kaže Dolenec. Iako je u ribolovu stradao i mogao izgubiti život, od velike strasti ne odustaje.

– Od ribolova nisam i neću odustati. Da budem iskren, lovio sam odmah po izlasku iz bolnice, tjedan dana kasnije, i čak osvojio prvo mjesto. Ne lovim često kao što to rade zaraženi ribiči, uglavnom sam orijentiran na natjecanja i pritom sam oprezan, ne pecam više pod dalekovodima – u šali nam je rekao. Kaže da na mjestu gdje je nastradao nije bio sve do ove subote.

– Sad je tamo novi ribnjak, napravljen je 200 metara od dalekovoda kako se nesreća poput moje više ne bi dogodila – istaknuo je. Dakle, u nedjelju će figurativno proslaviti prvi rođendan pa smo ga pitali kako se osjeća s tim jednogodišnjim odmakom od stravičnog događaja koji je šokirao sve one koji ga poznaju.

– S obzirom na ono što sam doživio, osjećam se odlično, osim što mi je lijeva ruka još uvijek prilično oštećena i predstavlja mi problem. Posljedice se osjete i vide. Hodao sam na terapije, sad imam kratku pauzu, ali ići ću i dalje. Meni je najvažnije da od Koprivka i ribolova, dviju velikih strasti, nisam odustao – zaključio je 65-godišnji Dolenec.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTRIGANTNA PRIČA

Krađa novca i dokumenata iz nogometnog kluba je čista slučajnost ili pak pomno planirana pljačka

Obavijest za potrošače

U hrvatskom začinu otkriveni komadići plastike. Povlači se s tržišta

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Kaj bi se čovek dal da se v tem Šemovcu bar jemput potrefi zeleno

Pred više od tisuću članova i simpatizera obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Varaždinskoj županiji

Plenković: Franjo Tuđman stvorio je najvažniju, najveću, najutjecajniju i najodgovorniju političku stranku u političkoj povijesti Hrvatske

VELIKA PROMJENA ZA MNOGE

HZMO ima važnu obavijest za brojne građane

SVI ĆE DOBITI POVRAT NOVCA

Plodine mole sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga prestanu konzumirati: “Vratite ga u najbliži prodajni centar”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati