Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Bregovke istraživale Nizozemsku

Erasmus+ tim OŠ Koprivnički Bregi, učenice Ana Ravenski, Klaudia Krapinec, Luna Varga, Lara Grošek i Viktorija Peroković te učiteljice Sunčica Vuljak, koordinatorica projekta, i Rosana Vucković Kišić, u svibnju je boravio u Nizozemskoj i tamo proveo šest vrlo poučnih i zanimljivih dana.

– Učenice i učiteljice posjetile su Srednju školu Copernicus u lučkom gradiću Hoornu u kojoj su se upoznale s nizozemskim školskim sustavom kao i načinima provođenja slobodnog vremena u Nizozemskoj. S učenicima i učiteljima partnerskih škola iz Portugala, Njemačke, Poljske i Nizozemske posjetile su i Muzej održive mode u Amsterdamu u kojem su se uvjerile da se odjeća može napraviti iz raznih prirodnih materijala i biti potpuno održiva i obnovljiva poput haljine od narančine kore, kokosovih niti i lišća banane. Učenice su bile smještene kod svojih vršnjakinja u nizozemskim obiteljima te upoznale njihov način života i rada. Bicikli su im glavno prijevozno sredstvo te su uživale vozeći se zelenim putovima ove lijepe zemlje koja obiluje vodom, zelenilom i farmama krava i ovaca  – rekli su u OŠ Koprivnički Bregi te dodali da su se svi vratili kućama puni pozitivnih dojmova, znanja i sklopljenih novih prijateljstava i poznanstava.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Otvoreno ljetu u Elimu

Predstave i radionice za aktivno ljeto

Palac gore za željka

Big boss donirao guralice Domu za starije osobe

Zbog toplinskog vala i najavljenih vrlo visokih temperatura

Ovog vikenda besplatno kupanje na bazenima za sve građane


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati