Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Nekretnine na atraktivnoj lokaciji

Crveni križ prodaje zgrade za 390.000 eura, evo kad sele u novi dom

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Prostori u vlasništvu koprivničkog Crvenog križa u Radićevoj, dvije zgrade ukupno na 450 četvornih metara i dvorište idu na prodaju! Odlučila je tako Skupština Gradskog društva Crvenog križa, jednoglasno, a početna cijena za prodaju bit će nešto više od 390.000 eura.

-To je službena procjena nekretnine. Sad krećemo u potragu za kupcem prostora koji se nalazi na vrlo atraktivnoj lokaciji – rekli su u Crvenom križu i dodali kako se zgrade prodaju zbog skorog završetka radova na Centru za pomoć u kući u Herešinskoj ulici, gdje će CK preseliti sve aktivnosti.

Zgrade koje se prodaju u Radićevoj

Inače, prostori u Herešinskoj će doznajemo, biti ubrzo završeni, te se nakon opremanja planira preseljenje u novi prostor. Najvjerojatnije u svibnju.

Podsjetimo, projektom Centar za pomoć u kući Koprivnica, Crveni križ pred otvorenjem je novog objekta čime će se povećati i poboljšati kapaciteti za socijalne usluge koje GDCK Koprivnica pruža, ali i za razvoj novih socijalnih usluga u cilju deinstitucionalizacije korisnika.

Povećat će se prostori, kuhinja, dnevni boravak za umirovljenike i prihvatilište za beskućnike. Kuhinja će moći dnevno pripremiti čak 300 obroka, a do nje će biti i blagovaonica za korisnike. Svoj prostor za rad imat će i gerontodomaćice, dok će dnevni boravak biti osiguran i za umirovljenike. Prihvatilište za beskućnike bit će na katu, kao i uredi i skladišta. U sklopu projekta predviđena je i nabava novih vozila za potrebe terenskog rada. 

Adela Sočev, ravnateljica CK u novim prostorima

Novim zapošljavanjem u sklopu projekta i usavršavanjem zaposlenika ojačat će se stručni kapaciteti. Ukupna vrijednost ovog EU projekta na koji je uspješno kandidiran naš CK je nešto manje od 2 milijuna eura, a dovršetak se planira sredinom svibnja ove godine. Radovi su počeli još u studenom 2021. godine i unatoč „potresima“ u građevinskom sektoru, nedostatku radne snage i porastu cijena uspješno ga privode kraju. Što se tiče same lokacije sadašnje adrese Crvenog križa, nalaze se na atraktivnoj lokaciji za koju je, neslužbeno doznajemo, zainteresirano već nekoliko investitora u stambeno-poslovne objekte.

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

lokalni nogomet

FOTO Močile druge, Borac pao u Virju, Herešinu ‘prvi set’, Križevčani kiksali i ostali bez naslova

iskustvo pacijenta

Milka (70): “Popiknem se kad me tlak ošine pa ljudi misle da se baba napila!”

za svakog je bilo ponešto u Legradu

FOTO Legrađani se družili na sajmu udruga, slijedi bogat sadržaj uz proslavu dana općine

OLIMPIJADA DJEČJIH VRTIĆA U ĐURĐEVCU

FOTO/VIDEO Mališani iz Đurđevca najbolji, Novigracima nagrada za fair play

IZLOŽBA U FERDINANDOVCU

FOTO Uzgajivači konja predstavili svoja grla i zaprege

UNATOČ TEŠKOM INVALIDITETU NE ODUSTAJE OD SVOG VRTA

VIDEO Vesna je lebdjela između života i smrti te ostala nepokretna: “Svjetlo na kraju tunela je stvarno”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati