Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

DAN GRADA Jakšić: Veseli da su rad i znanje snaga pokretačkog razvoja

Grad Koprivnica, kao što smo već ranije tijekom dana izvijestili, danas slavi svoj dan i tom je prilikom na rasporedu svečana sjednica u Domoljubu.

Na njoj su brojni uvaženi gosti iz Koprivnice, naše županije, ali i drugih gradova, pa čak i iz drugih država.

Pokraj pozdravnog govora predsjednika gradskog vijeća Ivana Pala, prikazan je kratki video koji prikazuje presjek glavnih događanja u zadnjih godinu dana u našem gradu, nakon kojeg su se prisutnima obratili prvi čovjek Grada Mišel Jakšić, gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj te iza njega župan Darko Koren.

– U ovim izazovnim vremenima pokazali smo da znamo i želimo čuvati ulaganje u obrazovanje jer smo svjesni da bez naših škola, vrtića i sveučilišta nema napretka. Veseli me da su upravo rad i znanje ona pokretačka snaga razvoja, a nikako ne više krupni kapital, eksra profiti i rentijerstvo – istaknuo je Jakšić, nadodavši kako je koprivničko gospodarstvo u protekloj godini pokazalo svoju snagu i postavilo Koprivnicu kao jednog od ekonomski najjačih gradova u Lijepoj našoj.

– Ako županiju gledamo kao jedan vlak, onda je Koprivnica sigurno lokomotiva. Srećom, ta lokomotiva ima jake motore, a najjači motor je svakako Podravka. Upravo Podravka i Koprivnica kao lokomotiva imaju jednu i društvenu i socijalnu odgovornost za taj cjeloviti vlak – rekao je u svojem obraćanju župan Darko Koren, pritom zahvalivši svima koji marljivo rade na razvoju Koprivnice.

Svečana sjednica prigoda je na kojoj se dodjeljuju nagrade i priznanja zaslužnim građanima, a kako smo ranije pisali, ove godine neće biti proglašenja za počasnog građanina kao i nagrade za životno djelo.

No, zato se dodjeljuju plakete i medalje. Dobitnici plaketa su obrt Jara, Karate Klub Podravka, Športsko-ribolovni klub Koprivnica, Udruga Žena Hrvatska ruža i VEMO trade.

Dobitnici medalja su dugogodišnji dobrovoljni darivatelji krvi Ivan Kukec, Ivica Gašparić, Mirko Hemetek i Srećko Tvorić, nogometna sutkinja Ivana Martinčić, bivši načelnik PU Krešimir Papac za važnu ulogu u Domovinskom ratu, profesorica fizičke kulture Marina Tomac Rojčević, nekadašnji sportski novinar Mirko Kvakarić te učiteljica Narcisa Kolar.

FOTO: Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI