Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
SVEČANOST U KOPRIVNIČKOJ ŽUPI BLAŽENOG ALOJZIJA STEPINCA

Dani zahvale i zajedništva uz izložbu Kloštranske palete

Župa blaženog Alojzija Stepinca iz Koprivnice je za kraj pastoralne, pedagoške, školske i akademske godine organizirala Dane zahvala i zajedništva. Tom prigodom u subotu je u Galeriji Stepinac otvorena izložba Likovne udruge Kloštranska paleta, a uz predstavljanje udruge, otvorenje izložbe je popratio i kulturno umjetnički program.

-Na izložbi u Galeriji Stepinac može se vidjeti 40 radova 25 autora, koji su nastali zadnjih nekoliko godina. Radovi odišu bogatstvom i raznolikošću likovnog izraza, od ulja na platnu do tuša na papiru, od ulja na staklu do akvarela, od akrila do intarzije, umjetničke fotografije i suhog pastela na papiru. Svaki rad je jedinstvena priča koja otkriva osobnost i maštu autora, njihov odnos prema prirodi, kulturi i vjeri – istaknula je predsjednica Udruge Kloštranska paleta Martina Fuk i dodala da se udruga trudi očuvati slikanje na staklu u maniri Hlebinske škole.

-Izložba je i prilika da se upozna povijest i razvoj udruge, koja je od male grupe entuzijasta prerasla u širi djelokrug s velikim brojem članova iz Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske županije. Udruga surađuje s mnogim drugim udrugama, institucijama i pojedincima te sudjelue na brojnim kulturnim manifestacijama i natječajima – kazala je Fuk i dodala da je izložbu svečano otvorio vlč. Davor Šumandl dok je kulturni dio programa upotpunio je GS Gorbonuk, a izložba se može pogledati sve do 17. kolovoza.

Danas je na programu u župi bila misa poslije koje je kod Pastoralnog centra organizirana dobrotvorna akcija i druženje u sklopu kojih su pripremljeni roštilj, igre, glazba, likovna kolonija, tombola.

FOTO: Branko Novosel

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ONA JE JEDNA OD 2399 HRVATA ROĐENIH NA RIJEDAK DATUM

Dunja je šesnaestogodišnjakinja koja danas slavi svoj četvrti rođendan

Već će ove godine stvarati hlad

Radnici Komunalca bolesne lipe zamijenili stablima javora

Snimio čitatelj

FOTO U Golu je stigla prva roda!

OPET KOMADIĆI METALA

Lidl povlači popularni prehrambeni proizvod i vraća kupcima novac

KAMO U NEDJELJU?

Ladies night na Bazenima Cerine

TRAŽITE POSAO?

Možda je ovo idealna prilika za Vas!


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati