Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
sud ga vratio na posao

Danijelu u HŽ-u dali otkaz jer je napuhao 0,18 promila: “Nesem ništ pil, jel sam šalatu z octom”

Danijel (59) iz Zagorja iznenadio se kad su mu u HŽ-u prošle godine dali otkaz… Naime, u srpnju 2022. godine obavljao je poslove skretničara na Glavnom kolodvoru u Zagrebu. Instruktor prometa dao mu je “puhati” i izmjereno mu je 0,18 promila, a kako su propisi HŽ Infrastrukture strogi i ne toleriraju bilo kakvo prisustvo alkohola obzirom da se radi o vrlo odogovornom poslu, dobio je izvanredan otkaz što je Danijela prilično iznenadilo.

Zagorec Danijel na tu se odluku HŽ-a žalio i naveo kako ima 39 godina staža od kojih 28 godina na željeznici. Na alkohol su ga testirali više puta i nikad mu nije utvrđena prisutnost alkohola u ogranizmu. Ono najbitnije, u žalbi je naveo jedan ključan podatak zbog kojeg ga je sud i vratio na posao… Večer prije kobnog dana kad je “napuhao” 0,18 promila, jeo je salatu s alkoholnim octom i dodao da već 3 godine ne pije alkohol niti ne puši zbog zdravlja.

Sud mu je povjerovao i naveo kako je koncentracija alkohola u krvi kod Danijela bila jako mala što nije utjecalo na njegovo ponašanje niti sigurnost prometa. U prilog ovom iskusnom željezničaru ide i činjenica da je lošeg imovnog stanja i što uzdržava dvojicu sinova od kojih je jedan student, a pored toga malo mu fali do mirovine. Uzevši sve činjenice u obzir, sudac na Općinskom sudu u Zlataru odlučio ga je vratiti na posao, na radno mjesto skretničara, a firma mu je dužna nadoknaditi troškove postupka. Nezadovoljna strana može se žaliti na presudu u roku 15 dana, javlja Kodeks portal.

FOTO: arhiva PL

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OD RAZGOVORA S OGORČENIM RODITELJIMA PROTEKLOG TJEDNA, STVARI SU SE NAPOKON POMAKNULE S MRTVE TOČKE...

VIDEO Leonidu (3) nije odobren upis u dječji vrtić samo zato jer ne vidi na jedno oko

Ljeti je u sobi 35, zimi 15 stupnjeva, tvrdio da hranu mora gutati na silu

Ubojica iz Križevaca žalio se na loše uvjete u Lepoglavi. Sad mora platiti 2.000 eura sudskih troškova

KATICA I ANDRIJA PROSLAVILI DIJAMANTNI PIR

VIDEO “Naše prijateljstvo od ranog djetinjstva u mladosti je preraslo u ljubav”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati