Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Društveni domovi u nekim su naseljima ponos, a u nekima ruglo

Derutna građevina pokraj državne ceste ide u rušenje?

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Društveni domovi na području Grada Ludbrega u nekim su naseljima glavni „seoski“ problem, dok su u nekim destinacije gdje se odvija društveni život. Najproblematičniji je onaj u Bolfanu, koji se već godinama ne koristi, ali ne samo to, on je u ruševnom stanju i mogao bi biti opasan za sigurnost onih koji se kreću oko njega. Također, unutra je vidljivo da se pojedini građani tamo zadržavaju iz raznih razloga, a on je posebno opasan iznutra, jer svaki trenutak može doći do urušavanja stropa. Prije nekoliko je godina dio doma uređen, točnije rečeno doveden u stanje koje se može smatrati upotrebljivim. No, zbog lošeg stanja cijele zgrade i taj je dio ubrzo postao neupotrebljiv. Dugo godina govorilo se o nekim projektima obnove cijele zgrade, ali takvo nešto financijski je neizvedivo i teško je dobiti financiranje za takav projekt, dok je financiranje iz gradskog proračuna nešto na što se i ne pomišlja i to iz sasvim opravdanog razloga, jer bi takav projekt bio neisplativ.

No, kako neslužbeno doznajemo, ova bi građevina uskoro trebala doživjeti svoj posljednji trenutak jer je planirano rušenje iste. Nešto bliže samom gradu, u Globočecu Ludbreškom, stanje je nešto bolje, ali ni tamo dom nije u top stanju. Krovište je još uvijek raskriveno nakon velike oluje prije mjesec dana, a na to su nas upozorili i naši čitatelji. Podjednako loše kao i u Bolfanu je i u prigradskom naselju Apatija. Tamo je jedini javni objekt sad u privatnom vlasništvu i to zbog ovrhe. Ona je prodana za dug od dvadesetak tisuća tadašnjih kuna. Priča je to koja je nekad popularno sportsko okupljalište, gdje su se igrale atraktivne utakmice i okupljalo se stotine ljudi, pretvorila u oronulo zdanje, kojemu izgleda više nema spasa. Domovi u Sigecu Ludbreškom, Hrastovskom, Poljancu i Čukovcu, kako smo već pisali, su u solidnom stanju. Dom u Selniku je, također, nefunkcionalan, ali tamo postoji i uređen Vatrogasni dom koji pak ima dvostruku ulogu pa je tako i Društveni i Vatrogasni dom.

– Uredili smo i sanitarije, uskoro ćemo ga i pofarbati izvana. Vatrogasni dom tako u našem mjestu služi kako javni prostor za sva događanja i mislim da je takvo stanje sasvim u redu. Istina je da bi u funkciju morali staviti i sam društveni dom – rekao je Krešimir Horvat, predsjednik MO Selnik. U Kućanu Ludbreškom ne postoji društveni dom, a sva javna događanja odvijaju se u prostorima DVD-a, ali i tu djeluje aktivna udruga Vitki jelen.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

dvije staze raskopane već dvije godine

Mažuranićeva ulica i Trg mladosti napokon na redu

Križevcima odobreno 15 milijuna eura za gradnju nove škole

FOTO Nova škola imat će 21 učionicu za 588 učenika u 20 razrednih odjela

tek mu je 21 godina

Slaven potpisuje veznjaka Hajduka! Ne tako davno bio je na listi 60 najvećih svjetskih talenata


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati