Digitalna čistka: Skupili kubik digitalnog otpada

U organizaciji Općine Rasinja i OŠ Andrije Palmovića Rasinja prošli tjedan organizirano je uklanjanje elektroničkog otpada u sklopu međunarodne kampanje Zelena čistka podnaziva Digitalna čistka. Sudjelovali su djelatnici i učitelji te učenici OŠ Rasinja, PŠ Veliki Poganac, PŠ Subotica Podravska i PŠ Kuzminec.

– Akcija je bila veoma uspješna i uklonjeni su svi elektronski aparati koji su nerentabilni potrošači električne energije, te je akcijom sakupljeno oko 1 m3 otpada, a postavom novih programa računala i tableta te uklanjanjem starih računala uklonjeno je oko 100 GB nekorisnih infoprograma. Ovim putem molimo mještane svih naselja s područja općine Rasinja da više ne odlažu otpad izvan naselja i na „zelenim otocima“ s obzirom na organizirano sakupljanje svih vrsta elektroničkog otpada na kućnom pragu od strane ovlaštenog sakupljača EE otpada FLORA VTC d.o.o. besplatnim pozivom za odvoz na broj 0800/444-110 – poručili su organizatori akcije.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI