Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Djeci osigurali instrukcije, a mladima smještaj dok se ne osamostale

Đurđevačka Udruga udomitelja za djecu Osmijeh kroz razne projekte stalno poboljšava kvalitetu života udomljene djece. Trenutno Udruga provodi dva projekta financirana sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, a zahvaljujući njima djeci se olakšava učenje i kvalitetno ispunjava slobodno vrijeme.

– Kroz jedan projekt za djecu smo osigurali instrukcije iz matematike i fizike jer su to dva predmeta s najzahtjevnijim gradivom. Uz instrukcije, u Domu kulture u Đurđevcu redovno se provode i brojne kreativne radionice pa na taj način djeca kvalitetno provode slobodno vrijeme. Drugi projekt vezan je uz sportske aktivnosti pa smo tako nabavili stol za stolni tenis i za djecu se dvaput tjedno provode treninzi u Društvenom dom Mladen Markač u kvartu Peski – kaže Dubravka Čordašev, predsjednica Udruge udomitelja za djecu Osmijeh te dodaje kako zahvaljujući odličnoj suradnji s gradskom upravom besplatno na raspolaganju imaju prostore za predviđene aktivnosti.

Udruga je, dodaje predsjednica, potporom Zaklade osigurala i sredstva za obavljanje redovne djelatnosti, financiranje plaće voditeljice ureda, kao i za dodatne edukacije udomitelja.

– Financijska podrška za redovnu djelatnost trajat će tri godine te će osigurati daljnji organizacijski razvoj i stabilizaciju Udruge – kaže Dubravka Čordašev.

Zahvaljujući jednom od projekata Udruge već dvije godine riješeno je stambeno pitanje za mlade koji izlaze iz sustava udomiteljstva. I dalje su mladima na raspolaganju dva uređena stana u samom središtu Đurđevca, a predviđena su za četiri stanara.

– Mi udomljenu djecu smatramo kao da su naša i nastojimo im osigurati sve da im život krene u pravom smjeru. Tako smo se pobrinuli i da mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi nakon navršenih 18 godina dobiju smještaj. Jedan se stanar već osamostalio pa je našao vlastiti stan, a vjerujem da će i drugi koji koriste ovakav oblik smještaja ostvariti životne ciljeve. U tome im mi udomitelji pružamo podršku i nakon što izađu iz sustava udomiteljstva – zaključila je Dubravka Čordašev.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Stiglo iz poljske

Zbog bakterije opasne po zdravlje s tržišta se povlači popularna namirnica

DIO NJIH JOŠ UVIJEK ČEKA ISPLATU POTPORA

Agencija za plaćanja ima obavijest za poljoprivrednike

OBAVIJEST POTROŠAČIMA

Trgovački lanac iz prodaje povlači prehrambeni proizvod zbog otkrivene opasne bakterije

FARMACEUTSKA TVRTKA PRIJAVILA HALMED-U

U tijeku je nestašica poznatih tableta za visoki krvni tlak

NEĆE GA BITI DO VELJAČE IDUĆE GODINE

Farmaceutska tvrtka prijavila nestašicu poznatog lijeka za snižavanje kolesterola

MISLI NA ZDRAVLJE

Visoke razine kolesterola u krvi mogle bi izazvati još jedan ozbiljan zdravstveni problem

Upišite pojam koji želite pretraživati