Dobrovoljci proslavili čak 130 godina djelovanja

Dobrovoljno vatrogasno društvo Poljana Križevačka obilježilo je protekli vikend 130 godina postojanja i humanog rada, doznajemo u Koprivničko-križevačkoj županiji.

-Nakon mimohoda do crkve sv. Mihovila u kojoj je održana sveta misa, održana je svečana sjednica povodom obilježavanja 130. godišnjice, kojoj je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao župan Darko Koren – doznajemo u Županiji.

Župan Koren čestitao je Društvu veliki jubilej istaknuvši kako je Koprivničko-križevačka županija uz Sisačko-moslavačku županiju najvatrogasnija županija u Hrvatskoj.

-Ovdje smo adaptirali i malu područnu školu i dok mladi ljudi ovdje žive, daju sebe i svoje vrijeme, ovo mjesto će imati perspektivu. Zbog organiziranog vatrogastva kod nas nema velikih šteta od požara i kod nas je vatrogastvo društveni fenomen i pokretaž života posebno u manjim sredinama. Želim vam što manje intervencija i mnogo više zadovoljstva i uspjeha u radu – zaključio je župan.

Prigodnim govorima obratili su se i predstavnici DVD-a Bobovica i Križevci, ispred HVZ-a Mario Starčević, ispred VZ Grada Križevaca Miroslav Petračija i ispred VZ Koprivničko-križevačke županije zapovjednik Zvonimir Habijan koji su ujedno uručili i prigodne darove. Na svečanosti je predstavljena i bogata povijest Društva, a potom je uslijedila dodjela spomenica, zlatnih i srebrnih plamenica, zahvalnica i priznanja.

FOTO Kckž

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI