Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dobrovoljci proslavili čak 130 godina djelovanja

Dobrovoljno vatrogasno društvo Poljana Križevačka obilježilo je protekli vikend 130 godina postojanja i humanog rada, doznajemo u Koprivničko-križevačkoj županiji.

-Nakon mimohoda do crkve sv. Mihovila u kojoj je održana sveta misa, održana je svečana sjednica povodom obilježavanja 130. godišnjice, kojoj je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao župan Darko Koren – doznajemo u Županiji.

Župan Koren čestitao je Društvu veliki jubilej istaknuvši kako je Koprivničko-križevačka županija uz Sisačko-moslavačku županiju najvatrogasnija županija u Hrvatskoj.

-Ovdje smo adaptirali i malu područnu školu i dok mladi ljudi ovdje žive, daju sebe i svoje vrijeme, ovo mjesto će imati perspektivu. Zbog organiziranog vatrogastva kod nas nema velikih šteta od požara i kod nas je vatrogastvo društveni fenomen i pokretaž života posebno u manjim sredinama. Želim vam što manje intervencija i mnogo više zadovoljstva i uspjeha u radu – zaključio je župan.

Prigodnim govorima obratili su se i predstavnici DVD-a Bobovica i Križevci, ispred HVZ-a Mario Starčević, ispred VZ Grada Križevaca Miroslav Petračija i ispred VZ Koprivničko-križevačke županije zapovjednik Zvonimir Habijan koji su ujedno uručili i prigodne darove. Na svečanosti je predstavljena i bogata povijest Društva, a potom je uslijedila dodjela spomenica, zlatnih i srebrnih plamenica, zahvalnica i priznanja.

FOTO Kckž

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

DAN DRŽAVNOSTI I TIJELOVO

Konzum ima obavijest za sve kupce

VAŽNA OBAVIJEST ZA POTROŠAČE

KTC iz prodaje povlači prehrambeni proizvod: “Ako ste ga kupili, javite se na prodajno mjesto”

Sumnja se u neispravnost u kakvoći

Iz prodaje se povlači poznati lijek. Sumnja se u njegovu neispravnost

Misli na zdravlje

Ovo je najbolje piće za zdravu jetru, a smanjuje i rizik od raka

SURADNJA

FOTO Vatrogasci iz Budrovca i Sirove Katalene posjetili Lovas i Vukovar

IZLET

FOTO Virovski umirovljenici hodočastili u Mariju Bistricu


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati