Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
POTPISANI UGOVORI S IZVOĐAČEM

Doznajemo: Koprivnica će za četiri mjeseca imati još jedno novo i moderno sportsko igralište!

Nakon mjeseci čekanja napokon se dogodio konkretan pomak oko uređenja školskog igrališta iza koprivničkog Školaka. Danas su u Županiji potpisani ugovori o javnoj nabavi radova rekonstrukcije vrijedni 1,2 milijuna eura s PDV-om.

Podsjetimo, koprivnički kvart Taraščice, nakon izgradnje dvorane kraj škole Đuro Ester, ostao je samo na spomenutom igralištu na prostoru iza Srednje i Obrtničke škole koje je godinama u kastastrofalnom stanju. Njegovo loše stanje dovelo je do toga da ovaj nekad popularan prostor za okupljanje koristi sve manje rekreativaca.

Igralište bi nakon uređenja trebalo nalikovati onome pored škole Antun Nemčić Gostovinski.

Planom je predviđena rekonstrukcija prilaznog platoa sportskim terenima, rekonstrukcija postojećih tribina, nova kružna staza za trčanje, dva terena za košarku, jedan rukometni, jedan malonogometni, zaletište za skok u dalj s jamom i stazom, vježbalište sa spravama, rasvjeta i nova odvodnja, a oko igrališta bi se nalazila tipska montažna ograda.

Kako doznajemo radovi bi trebali početi kroz dan, dva, a rok za njihov završetak je 130 radnih dana. Pred Komingovim je radnicima izazovan zadatak budući da smo pred periodom godine kada im vremenski uvjeti moguće je, neće ići na ruku. Vremenske prilike bit će najvažnije u samom finišu radova, prilikom postavljanja tartan staze.

Sredstva za rekonstrukciju igrališta osigurala je Županija. Ugovor je uime osnivača potpisao župan Darko Koren s izvođačem radova, direktorom tvrtke Koming d.o.o. Koprivnica Nedjeljkom Potroškom.

Ravnatelji koprivničke Srednje škole Mario Latin i Obrtničke škole Zlatko Martić prilikom potpisivanja ugovora izrazili su zadovoljstvo projektom. Kako su rekli, nastava tjelesne kulture će uz nove prostore biti adekvatnije organizirana uz mogućnost vježbanja atletskih disciplina, igralište će estetski upotpuniti sliku tog djela grada, a bit će od velike koristi kako za kvalitetu nastave tako i za rekreaciju građana.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

VJEŽBA U PRUGOVCU

FOTO Vatrogasci pokazali spremnost za intervencije

PROŠTENJE

FOTO Prugovčani slave blagdan svete Margarete

U ORGANIZACIJI ŽUPA KALINOVAC I BUDROVAC

FOTO Mladi se družili uz kateheze, ples i igre


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati