Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
dogodila se još jedna teška prometna nesreća na koprivničkoj "crnoj točki"

Problematično raskrižje uskoro bi trebalo postati mnogo sigurnije

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Prometna nesreća na raskrižju ulice J. J. Strossmayera i ulice Antuna Mihanovića prošlog utorka i ovoga puta imala je za posljedicu ozlijeđenu osobu. Nažalost, ovo nije prva takva nesreća jer se radi o raskrižju koje često puni stupce crne kronike. Prometne nesreće događaju se zbog nepažnje vozača, koji ne prate prometne znakove. Raskrižje je prometno vrlo jednostavno, znak stop stoji i s jedne i s druge strane gdje se Strossmayerova priključuje na ulicu Antuna Mihanovića.

No, radi se o raskrižju s kojeg vozila sa Strossmayerove dolaze s prometnice koja vodi iz gusto naseljenog kvarta i do križanja s Mihanovićevom je ta prometnica uvijek s prvenstvom prolaza. Također, samo križanje se nalazi na ravnom dijelu te vozači često nemaju dojam da dolaze do prometnice koja ima prvenstvo prolaza. Kad se tu doda i nedostatak pažnje na prometnu signalizaciju, dolazi do teških prometnih nesreća.

U Podravskom listu već smo u nekoliko navrata pisali o potrebi dodatne prometne signalizacije ili neke vrste usporivača prometa. Kako izgleda, pisanja su urodila plodom jer se na ovom križanju ubrzo očekuje prometno rješenje koje bi trebalo rizik od teške prometne nesreće svesti na minimum.

Grad Koprivnica je u studenom 2021. izradio Građevinski projekt rekonstrukcije raskrižja Ulice J.J.Strossmayera i Ulice A. Mihanovića s izgradnjom staze. Dio radova je izveden u 2022. godini dok će se preostali dio izvesti nakon radova na izgradnji aglomeracije u predmetnom dijelu, doznali smo iz gradske uprave, a rješenje za ove probleme trebalo bi biti kompletirano sljedećim koracima u rekonstrukciji raskrižja.

– Grad Koprivnica je u srpnju 2023. godine izradio prometni elaborat za postavu umjetnih izbočina u dijelu ulice J.J.Strossmayera. Grad Koprivnica je trenutno u postupku nabave usporivača prometa. Nakon što se isti nabave, bit će i postavljeni – naveli su iz Gradske uprave.

Što se tiče prometne nesreće u utorak, radilo se o klasičnom oduzimanju prednosti. U nesreći su sudjelovale dvije vozačice i dijete. Srećom bez težih posljedica, s tim da je vozačici koja je u visokom stadiju trudnoće pomoć pružena u koprivničkoj Općoj bolnici, ali kako izgleda samo iz predostrožnosti.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

teška prometna na podravskoj magistrali

FOTO/VIDEO Sudarili se Mercedes i moped, vozača hitna prevezla u bolnicu

Tragedija u prekodravlju

UPRAVO U požaru kuće poginuo muškarac, policija obavlja očevid

đurđevački limitator

Kamioni šodra budu nas saranili


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati