Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Nova mjera vlade

Država planira subvenciju za podstanare. Evo kad bi mogla krenuti

Cijene najma stanova u Hrvatskoj nikad nisu bile veće, a vlada uslijed cijele situacije i rasta cijena planira subvencioniranje najma kao novu mjeru. Mnogi su počeli tražiti alternativu i uzimati stanove u najam izvan grada, međutim tamo su cijene nek nešto malo niže, dok skuplji kvadrati posebno pogađaju studente i njihove roditelje koji sve teže plaćaju visoke cijene najmova.

Predsjednica Hrvatskog studentskog zbora, Bruna Bandula kaže da postoje primjeri u kojima studentima u roku tjedan dana najmodavci kažu kako im dižu cijenu najma za 100 eura, pa studenti moraju ili prihvatiti taj iznos ili tražiti novi smještaj.

Rata najma u sve većem broju slučajeva veća je od rate kredita. Agentica za nekretnine Kregar kaže kako se više isplati kupiti stan i investirati u nekretninu jer kad je kupite, onda je imate i ostane vama, a ovako plaćate rentu i nemate u konačnici mjesto za život Predsjednica Udruženja poslovanja nekretninama pri HGK, Lana Mihaljinac Knežević, istaknula je da je jako veliki problem postala priuštivost, posebno za mlade koji kupuju svoju prvu nekretninu. “Vrlo mali broj njih je kreditno sposoban i Hrvatskoj jako nedostaje sustavna stambena politika za zbrinjavanje stanovništva” dodaje Mihaljinac Knežević.

Subvencije već ove godine!?

Dražava je također postala svjesna problema, pa tako Državni ured za mlade i demografiju planira nove mjere,a riječ je o subvencioniranju cijene najma za mlade obitelji, objavio je RTL.

“Mislim da su zbrinjavanje, pogotovo mlađe populacije, i rješavanje njihovog stambenog pitanja kroz najam ključna mjera koja nedostaje u Hrvatskoj. Ona postoji u većini europskih država i mislim da je krajnje vrijeme da se uvede i kod nas”, zaključila je Mihaljinac Knežević. Prema najavama to će biti već ove godine, a ono što ostaje upitno je pod kojim uvjetima i u kojem iznosu.

FOTO: ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Gori obiteljska kuća, vatrogasci i policija na mjestu događaja

UMALO NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA KOD ĐURĐEVCA

Umirovljenik se teško zarezao motornom pilom po vratu. U štaglju ga pronašla prestravljena supruga

NAJBOLJI IGRAČ SLAVENA O BUDUĆNOSTI

Mioč: “Pregovaramo, sve će se znati uskoro”

Obavijest potrošačima

Popularni prehrambeni proizvod povlači se s tržišta. Moguća je prisutnost plastike

VEĆ MJESEC DANA NE OBILAZI TEREN

Zapošljava se vozač Bibliobusa koji će kroz mjesec dana voziti i potpuno novo vozilo

GRADONAČELNIK JAKŠIĆ POTVRDIO NA RKC-U

Doznajemo kolika će uskrsnica biti isplaćena umirovljenicima

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati