Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Državni vrh u Podravki

FOTO Dalić se hvalila investicijama, Plenković kazao da brza cesta stiže do kraja desetljeća

Nakon što su odradili kratki radni sastanak u Koprivničko-križevačkoj županiji premijer Andrej Plenković i ministri posjetili su Podravku. Tu je održana šesta tematska konferencija u suradnji s Večernjim listom Hrvatska kakvu trebamo koja je bila posvećena ženskom leadershipu u izazovnim vremenima.

Mogu li žene na liderskim pozicijama bolje odgovoriti na krizu i izazove, jesu li žene drugačiji lideri od muškaraca, odskaču li po svojim vještinama i stilu upravljanja složenim poslovnim sustavima, bila su neka od pitanja o kojima se govorilo na konferenciji.

Tradicionalno konferencija je bila posvećena efektima aktualne ekonomske, fiskalne i monetarne politike na ukupne gospodarske tokove.

Sudionicima su se uvodno obratili Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista i Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke.

Klarić je istaknuo kako se u Hrvatskoj u zadnje vrijeme sve više razgovara o ženskoj snazi, no treba još puno raditi na spolnoj ravnopravnosti i pričati o tome da smo svi isti.

Martina Dalić uvodno je podsjetila na strategiju Podravke, na poboljšanje uvjeta radnika koje je u posljednje vrijeme uzelo maha, a trenutno je investicijski ciklus na samom vrhuncu.

– U godinu dana, svi projekti koje radimo dali su puno snažnije i vidljivije rezultate zbog dviju državnih odluka, uvođenja eura i ulazak u šengenski prostor – kazala je. Kako je navela, nakon investicija od 80 milijuna eura u tehničku dokumentaciju, krenulo se u projekt izgradnje tvornice tjestenine vrijedne 100 milijuna eura koja će biti dovršena do Božića, a otvorena u siječnju. Do iduće godine u ovo vrijeme bit će završen i logističko-distributivni centar, a prije toga, u svibnju bit će gotova tvornica za proizvodnju rajčice u Varaždinu vrijedna 13 milijuna eura. Podsjetila je i na poboljšanje materijalnih uvjeta, rast plaća za 22 posto i primanja za 26 posto te nekoliko jednokratnih isplata od 400-tinjak eura po radniku. Inflaciju su nadjačali, a ovih dana se tumače osobine novog sustava plaća kojim će se sistem dosadašnji sistem koeficijenata poslati u povijest.

– U Podravci se na svojstven način ostvaruje ravnoteža spolova jer je 44 posto direktorica žena koje su voditeljice i nositeljice mnogih projekata, a 48 posto naših radnika su žene. Sve gospođe su izvrsni stručnjaci, predane svom poslu, a izabrane radi znanja, kompetencije i zajedno s muškim kolegama vučemo prema naprijed – kazala je Dalić.

Nakon obraćanja Dalić prikazani su rezultati ankete putem koje su iznesena očekivanja vodećih hrvatskih gospodarstvenika za 2024. godinu, a potom je uslijedio Intervju 1 na 1 u kojem je Mislav Šimatović s premijerom Plenkovićem razgovarao o stanju u gospodarstvu, ali i situaciji u regiji i globalno.

Plenković je kazao kako smo u desetljeću perfektuiranja hrvatskih institucija, demokracije, gospodarstva i ulaganja.

– Prije pet mjeseci imali smo sastanak o prometu i rekli do kraja desetljeća Koprivnica ima brzu cestu, do kraja desetljeća Farkaševac, Bjelovar, Virovitica bit će riješeni, istarski ipsilon u potpunosti gotov s četverotračnom autocestom kroz tunel Učku, Sisak riješen, Požega – Staro Petrovo selo riješeno, Srijemska transverzala riješeno. Do 2030. godine ćemo ispuniti infrastrukturne ciljeve osim željeznice – kazao je premijer.

Nakon razgovora s premijerom uslijedilo je stručno izlaganje Hedwige Nueyens, predsjednice udruženja European Women on Boards te panel rasprave o energetici i turizmu.

Premijeru su u pratnji u Koprivnici bili ministrica turizma i sporta Nikoline Brnjac, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar financija Marko Primorac te ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

uzroci uzimani još u travnju ove godine

S tržišta se hitno povlači vrlo ukusna i popularna namirnica, a razlog je vrlo zanimljiv

TRADICIONALNO DOBAR ODAZIV

FOTO/VIDEO Brojni su došli na dobrotvorni koncert i prilogom podržali borbu protiv raka

TREĆA IZLOŽBA U KOPRIVNICI

FOTO/VIDEO Dvjestotinjak golubova, grlice, kanarinci, papige i zečevi preplavili Dom željezničara

KOPRIVNICA SE VRIJEDNE NEKRETNINE IPAK NEĆE RIJEŠITI

‘Merićeva’ zgrada ipak neće na prodaju! Još jednu građevinu u strogom centru čeka obnova

FERENČINA UOČI DOLASKA PRVAKA

‘Dinamo čeka teža utakmica nego u Kazahstanu, jer smo mi trenutno bolji od Astane’

Na stanici u Koprivnici pokupila ga je policija

Pijani putnik u vlaku fizički nasrnuo na mladu kondukterku

Upišite pojam koji želite pretraživati