Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

FOTO Brojnim sadržajima završeno obilježavanje Dana Općine Mali Bukovec

Općina Mali Bukovec svoj dan obilježava 4. svibnja na blagdan svojeg zaštitnika sv. Florijana. No brojna događanja počela su već krajem travnja o čemu smo izvijestili ovdje, a nastavila su se i nakon Dana općine.

U sklopu dana Općine Mali Bukovec obilježeno je tako i 55 godina djelovanja tamošnje Udruge obrtnika i zanatlija. Tim je povodom u crkvi svete Katarine posvećen njihov barjak.

– Želja nam je da nastavimo kontinuitet, da se razvijamo, da pronosimo ime Malog Bukovca i naše Općine koja nas pomaže u radu. U ovih 55 godina na čast i ponos nam je što je od članova naše udruge potekla ideja o izgradnji dječjeg vrtića, koju smo i realizirali – naglasio je predsjednik udruge Željko Panić.

Udruga žena Mali Bukovec organizirala je pak tradicionalnu humanitarnu prodaju kolača, a potom su Društveni dom u Malom Bukovcu do posljednjeg mjesta ispunili mališani iz Dječjeg vrtića ‘Krijesnica’, pripremivši priredbe vezane uz Majčin dan i Dan obitelji.

– Nastupila su djeca mlađe skupine u dobi od tri do pet godina te naši predškolci. S djecom je uvijek veselo raditi i pomalo nepredvidivo. Kroz igru spontano učimo, a bilo je lijepo vidjeti i neke greške koje s djecom uvijek ispadnu slatko. Jako ih je razveselio veliki pljesak kojim su ih nagradili roditelji bake, djedovi i sumještani – kazala je ravnateljica vrtića Mirjana Vida Murat.

Osim djece u obilježavanju Dana općine sudjelovale su i članice te članovi Udruge umirovljenika i starijih osoba Općine Mali Bukovec kao i njihovi gosti održavši koncert i priredbu ‘Naša domačija’.

– Pripremili smo program s gostima iz Međimurja i Sračinca, izvodili pjesme na kajkavskom i standardnom jeziku i svojim smo nastupima obilježavanje Dana Općine priveli kraju. A druženje je bila prilika i za prikupljanje novčane pomoći za potrebe varaždinske Zaklade ‘Vita’ koja pruža pomoć roditeljima bolesne djece – kazala je Marija Balija, predsjednica Udruge umirovljenika koja ima gotovo 200-tinjak članova.

Svima je na sudjelovanju u obilježavanju Dana Općine zahvalio predsjednik Općinskog vijeća, Zlatko Golec.

– Bio je to treći tjedan naše proslave. Nakon korone proširili smo obilježavanje dana naše općine tako da su u programu sudjelovale gotovo sve naše udruge čiji rad općina redovno podupire, a za uzvrat, one se odazovu kada god zatreba na čemu ih od srca zahvaljujemo – istaknuo je Golec.

Nakon zasluženog predaha, svi će polako početi planirati s kakvim će programima obilježavanje Dana Općine Mali Bukovec, upotpuniti sljedeće godine.

Foto: MB

SONY DSC

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

milinović pojačava momčad za napad na vrh

Križevčani doveli čak 10 igrača, među njima tri bivša slavenaša, Ukrajinac, Ganac…

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U KRIŽEVCIMA

Auto završio na krovu, vozač i putnici odšetali s mjesta događaja. Jedan teško ozlijeđen

MEĐIMURSKI PODUZETNIK ČEKA NOVI GUP

Garaže vile Lendvaj se uskoro ruše, zgrada i dalje na čekanju


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati