Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Udruga Kloštranska paleta obilježila je i dvadeset godina postojanja

FOTO Čak 40 likovnih umjetnika iz tri županije na likovnoj koloniji u Kloštru Podravskom

U lovačkom domu Srndać u Kloštru Podravskom, održana je jubilarna 20. likovna kolonija Kloštranske palete, koja je okupila 40 likovnih umjetnika iz tri županije: Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske. Tema je bila slobodna, a otvorenje kolonije obogatila je mlada i talentirana glazbenica Rina Fuk, koja je oduševila prisutne svojim glasom i vještinom.

Likovni umjetnici su imali priliku pokazati svoju kreativnost i maštovitost na različitim materijalima i tehnikama. Neki su se inspirirali prirodom i pejzažima, drugi su se bavili apstrakcijom i ekspresijom, a treći su portretirali ljude i životinje.

-Svi su se složili da je kolonija bila odlična prilika za druženje, razmjenu iskustava i učenje od kolega, a umjetnike je zabavljao TS Podravski bećari – kazala je Martina Fuk, predsjednica Udruge Kloštranska paleta, koja djeluje već 20 godina, a bila je i organizator ove likovne kolonije.

Fuk je zahvalila svim sudionicima i gostima na podršci i suradnji i istaknula da je cilj kolonije promicanje likovne kulture i umjetnosti u Kloštru i okolici te međusobno druženje umjetnika i razmjena isksutava. -Posjetitelji su mogli razgledati slike i stvaranje istih na licu mjesta te kupiti slike po narudžbi i pristupačnim cijenama. Slike nastale na likovnoj koloniji doniraju se udrugama s područja Kloštra Podravskog te općini za njihove manifestacije i poklone njihovim gostima i drugim udrugama na području cijele Hrvatske – kazala je Fuk.

FOTO: Kloštranska paleta

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

POSLA IMA I U PODRAVINI I PRIGORJU

Poznati trgovački lanac traži preko 300 radnika! Posla ima i za umirovljenike

SAVJETI

Ne bacajte peteljke od paprike, nećete vjerovati za što vam mogu poslužiti

Podravka zapošljava

Prehrambeni gigant traži radnike za rad u svojoj tvornici. Škola i iskustvo nebitni

uspješna sezona

Lidl će svim zaposlenicima idući tjedan isplatiti nagradu

TRADICIJA SE NASTAVLJA

Sprema se veliki susret umirovljenika i obljetničara Podravke

Članovi udruge Matica umirovljenika iz Kloštra Podravskog iznimno su aktivni

FOTO Umirovljenici pripremali langoše pa ih potom dostavili nemoćnim i nepokretnim kolegama

Upišite pojam koji želite pretraživati