Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
NEKAD POPULARNO KUPALIŠTE DANAS JE PUSTOŠ BEZ TRUNKE ŽIVOTA

FOTO: Dalibor je prvo morao srušiti vikendicu, a sada je ostao i bez svojih drva

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Od Stare Šoderice, nekadašnje popularne destinacije i kupališta na kojem su uživale generacije Botovčana te brojni mještani okolnih sela, nije ostalo ništa, barem ne od onog dijela koji je u eksploatacijskoj zoni. Područje koje je nekad vrvjelo kupačima danas izgleda kao da je poprište apokaliptičnog događaja i pomalo podsjeća na nuklearnu pustoš. Naime, tamo je porušeno sve drveće, vjerojatno kako bi se prostor oslobodio za eksploataciju šljunka, no vlasnik obližnjeg zemljišta tvrdi da je porušen i dio njegova drveća, bez njegovog znanja i odobrenja.

– Na tom sam mjestu imao vikendicu, no iako je bila sagrađena na mojoj zemlji, morao sam ju srušiti jer je bila u eksploatacijskoj zoni. Ostao sam bez puno novca, ali i mjesta gdje sam s obitelji i prijateljima provodio slobodno vrijeme. Sad sam ostao i bez drva. Da sam znao da će ih srušiti, iskoristio bi ih za ogrjev – naveo je Dalibor Sabolić, vlasnik zemljišta. Kako smo doznali, rušenje je organizirala tvrtka IGMA, vlasnik koncesije za eksploataciju šljunka koja nije vlasnik zemljišta, ali ima pravo na raspolaganje istim. Ovaj je predio dio eksploatacijskog polja Keter-Mlađi. Naime, velika većina Daliborovog drveća bila je na zemljištu s kojim raspolaže tvrtka, a dio se nalazio i u njegovu posjedu.

– Inače, moje je zemljište, prema prijašnjim mjerenjima, dosezalo do samog jezera. Prije deset godina napravljena je nova izmjera i ja sam ostao bez dobrog komada zemlje. Tad su kazali da je ovo pravilna izmjera i da prijašnje stanje nije istinito, iako je moja obitelj to zemljište uživala mnogo godina – naveo je Sabolić. Kako kaže je kontaktirao odgovorne u Igmi, gdje su, navodi, priznali da je manji dio bio na njegovom zemljištu.

– Rekli su mi da si mogu doći po drva i uzeti koliko smatram da je bilo na mojem, ali nisam zadovoljan načinom odnošenja. Prvo sam ostao bez vikendica, a sad i bez drva i to sa zemljišta u mojem vlasništvu – naveo je Sabolić.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

DIREKTORICA SANJA GARAJ MILOŠ I DIZAJNER MARKO HRASTOVEC O NOVOM VIZUALNOM IDENTITETU PODRAVKE

VIDEO “Na logotipu smo u tajnosti radili više od godinu dana i veseli nas pozitivan odjek javnosti”

Obavijest za potrošače

U prehrambenom proizvodu pronašli biljku koja može biti štetna za zdravlje

konkretni planovi za unaprjeđenje visokog školstva u koprivnici

Šest milijuna eura za povezivanje inovacija, znanosti i gospodarstva

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Zapalio se Renault u centru Koprivnice

PROBLEM S KOJIM SE BORI GODINAMA

FOTO Davorka: “Bez maramice ne mogu ni do trgovine, a živim samo 10 minuta od centra”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati