Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
mještani negoduju zbog nepostojanja autobusne stanice

FOTO Djeca u školu dolaze mokra jer se nemaju gdje skloniti od kiše

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Brojni mještani Velikog Ravena, prigradskog naselja grada Križevaca koriste autobusni prijevoz za odlazak na posao, školu ili za druge potrebe. No, postoji jedan veliki problem za njih, a to je da u mjestu ne postoji autobusno stajalište. Autobus prema Križevcima ili Zagrebu staje u središtu mjesta pokraj trgovine, a tamo ne postoji autobusno stajalište. To ne predstavlja velik problem kada je vrijeme dobro, ali kad pada kiša ili puše jak vjetar, mještani se čekajući autobus smrzavaju. Mnogo rasprave oko toga bilo je i na društvenim mrežama, gdje su najviše od svih zabrinuti bili roditelji đaka koji se brinu za zdravlje svoje djece.

– Neki dan mi je dijete došlo u školu potpuno mokro jer je stajalo na kiši čekajući autobus i onda je takvo cijeli dan moralo sjediti u školi. Krajnje je vrijeme da gradska uprava poduzme nešto po tom pitanju – navela je jedna nezadovoljna majka. Mještane još više ljuti to što je autobusno stajalište u Ravnu postojalo te je ono, kada se uređivao centar mjesta, uklonjeno i nikad nije vraćeno. Tome smo se uvjerili i sami, jer je nadstrešnica nedaleko od mjesta gdje autobus obično stoji odbačena i tamo stoji zarasla u drač.

– Bilo je tu nekad stajališta, zbog čega ga sad nema nije mi jasno, često koristim autobus jer putujem na posao u Vrbovec gdje radim u mesnoj industriji, a nadstrešnica bi ponekad dobro došla – rekao nam je Matej, stanovnik obližnje Kapele Ravenske. Mještani su sami uredili centar mjesta, na otok na samom raskrižju posadili su ukrasno bilje. No, sada se očekuje da i gradska uprava obavi svoj dio posla. Inače, Veliki Raven jedno je od rijetkih mjesta koje je između dva popisa povećalo broj stanovnika pa bi bilo za očekivati da se poboljša barem osnovna infrastruktura, posebice zbog činjenice da u selu nema industrije i velika većina putuje na posao, a dobar dio njih i autobusom. Upit o planovima vezanim uz izgradnju nadstrešnice poslali smo u gradsku upravu, gdje su nam ukratko odgovorili da je u tijeku postupak za izgradnju autobusnog stajališta u Velikom Ravnu.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

tako se to radi, tako se pokazuje zajedništvo

FOTO/VIDEO Nebo je gorjelo, a dresovi se dijelili. Herešinčani slave sjajne rezultate i 60 godina kluba

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Graničar se ponovno posral na svoju decu?

Neprilagođena brzina

Vozač (30) quada teško ozlijeđen u prometnoj nesreći

Vidovo u Pitomači

FOTO/VIDEO Indira Forza dobro rasplesala Pitomaču

VEČER FOLKLORA U GOLI

FOTO Prekodravci uživali u tradicijskim pjesmama i plesovima

VIDOVO U PITOMAČI

FOTO/VIDEO Degustira se gorički paprikaš, kulturnjaci i sportaši promoviraju svoje aktivnosti


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati