Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
već obnavljaju krovište

FOTO Draganu Brali u požaru izgorjelo krovište i kuhinja, prijatelji mu odmah uskočili u pomoć…

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

U požaru koji je prošli utorak oko 17 sati izbio na kući Dragane Brale u Novigradu Podravskom izgorio je dio krovišta i namještaja u kuhinji i dnevnom boravku. Požar je uzrokovalo prenošenje topline s dimnjaka na krovište pa se zapalila drvena konstrukcija, a srećom, Dragan Bralo na vrijeme je uočio vatru i brzom intervencijom vatrogasaca iz Novigrada Podravskog i Koprivnice spriječena je veća materijalna šteta.

-Odmarao sam u dnevnom boravku i osjetio sam miris paleži, a kad sam pogledao prema stropu, vidio sam i dim. Odmah sam pozvao vatrogasce, a kad sam izašao iz kuće, vidio sam da gori krovište. Vatrogasci su brzo došli i stavili požar pod kontrolu. Na kraju je najvažnije da požar nije izbio u noći i da se meni ništa nije dogodilo – priča nam Dragan Bralo.

Materijalna je šteta procijenjena na 2000 eura, a Dragan ističe da bi mogla biti u puno veća jer, osim krovišta, mora obnoviti i kuhinju i dnevni boravak, a osim kreveta i kauča, većina kućanskih aparata više nije za upotrebu. U pomoć su Draganu odmah uskočili prijatelji koji su mu donirali crijep za obnovu krovišta.

– Moram nabaviti i nove grede, a i tu će mi prijatelji uskočiti u pomoć kako bismo čim prije obnovili krovište. Ponudili su mi i privremeni smještaj kod njih, ali sobe nisu oštećene pa se neću nigdje odseliti – kaže Dragan Bralo.

Jedino Draganovo primanje je socijalna pomoć pa ne zna ni sam kako će obnoviti kuhinju i dnevni boravak.

– Tvrtka u kojoj sam radio otišla je u stečaj, a imam problema i sa zdravljem pa sam prisiljen preživljavati od socijalne pomoć. Prijatelji su uvijek tu kad nešto zatreba, a to su pokazali i sad nakon požara. Svaka pomoć u donacijama namještaja, laminata i kućanskih aparata mi je dobro došla – kaže Dragan Bralo. Svi ljudi dobre volje koji žele pomoći Draganu Brali mogu se javiti na njegov broj mobitela 098/987-5122 ili na adresu Ulica Blaža Mađera 6 u Novigradu Podravskom.

FOTO: Dinko Borozan

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

Održan je mimohod, polaganje vijenca i svečana akademija

FOTO Obilježena 32. obljetnica preuzimanja vojarne i Dan koprivničkih branitelja

PROVJERITE DA LI STE MEĐU DOBITNICIMA!

Održano treće kvartalno izvlačenje velike nagradne igre Robin trgovina

promjene na klupi pred važnu utakmicu

Legendarni Dodik uoči Osijeka priključen prvoj momčadi, cilj mu je ‘probuditi’ napadače

Župan Darko Koren sa suradnicima obišao je novu poslovnu jedinicu ljekarne

Umjesto pod Domom zdravlja, od sada dio Ljekarni Koprivnica

PORED CIJENE POJAVIO SE I PROBLEM PRIJEVOZA

FOTO Podravska tvrtka nabavila 56 vagona za transport 50 tisuća tona žitarica

OZLIJEĐEN JE

FOTO Vozač se autom zabio u policajca na motociklu

Upišite pojam koji želite pretraživati