Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
HALO, PODRAVSKI

FOTO Loši uvjeti u Područnoj školi: Djeca sjede u jaknama, u prozore stavljaju jastuke, krpe i majice

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Podravskom listu obratio se otac troje učenika koji pohađaju Područnu školu u Sirovoj Kataleni i upozorio da je zgrada u lošem stanju. Istaknuo je kako je škola u Sirovoj Kataleni jedina od svih područnih škola koje nisu uređivane i obnavljane proteklih godina, a da se jedan od zidova skoro urušio.

– Stanje je posebno loše sada po zimi. Stolarija na zgradi u jako je lošem stanju i vjetar probija pa nastavnici u prozore moraju stavljati krpe, majice i jastuke kako hladnoća ne bi ulazila u razred. Djeca sjede u jaknama i hladno im je i mislim da je krajnje vrijeme da se nešto konačno poduzme – istaknuo je Danijel iz Sirove Katalene čije troje djece pohađa nastavu u tamošnjem područnom odjeljenju Osnovne škole Đurđevac.

– Priče o obnovi škole slušamo već 20 godina i ništa. Jedan od zidova škole se skoro urušio, a iz dimnjaka se cijelo vrijeme dimi pošto se škola grije na sirova drva. Sirova Katalena već je godinama zadnja rupa na svirali u Đurđevcu. Sve su područne škole posljednjih godina bile u nekoj vrsti obnove, jedino Sirova Katalena ništa –upozorio je Danijel koji smatra da je krajnje vrijeme da se nešto učini.

– Obnovljena je škola u Budrovcu, Svetoj Ani, u mnogim prigradskim naseljima, jedino Sirova Katalena nikako da dođe na red. Apelirao bih da se konačno nešto poduzme jer ovo nisu uvjeti za 21. stoljeće – istaknuo je ovaj mještanin Sirove Katalene.

Inače, Područna škola Sirova Katalena posljednji je put obnavljana prije 12 godina, kada se uređivao hodnik i sama učionica zgrade izgrađene još krajem 19. stoljeća. U proračunu Grada Đurđevca za 2024. godinu predviđena je energetska obnova područnih škola u Mičetincu, Čepelovcu, Budrovcu i Sirovoj Kataleni. Vidljivo je kako je u ovoj godini za energetsku obnovu područnih škola u proračunu planirano 425 tisuća eura. Gradu Đurđevcu poslali smo upit s pitanjima kada je planiran početak energetske obnove područne škole u Sirovoj Kataleni. Zanimalo nas je i što energetska obnova ove područne škole podrazumijeva, što će se sve uređivati i obnavljati te koliko će koštati sami radovi. Postavili smo pitanje i što će biti s učenicima za vrijeme energetske obnove. Na koji će način ondje funkcionirati nastava dok traje energetska obnova i gdje će učenici pohađati nastavu u tom razdoblju. Pitali smo i koliko je predviđeno trajanje radova u sklopu energetske obnove, no do zaključenja broja nismo dobili odgovor niti na jedno od ovih pitanja.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

proširenje dviju ulica, 900 tisuća eura za pješačko - biciklističke staze

Provjerili smo što će se sve graditi i projektirati u 2024. godini

ISPIT ODRŽAN U VATROGASNOM DOMU U PITOMAČI

Vatrogasne zajednice dviju općina imaju 18 novih osposobljenih vatrogasaca

U PRORAČUNU PREDVIĐENO 40 TISUĆA EURA

Podravska općina sufinancira kupnju i uređenje nekretnina

doslovno se nalaze u škripcu

Udruge nemaju adekvatne prostore i za to krive Grad

đurđevački limitator

Lepo je biti penzioner!

TRANSFERA K'O U PRIČI, TUCAKOVIĆ OSTAO BEZ STOPERA LISJAKA I PETIKE

“Sin vjetra” u Koprivnici, Križevčani s osam novih lica kreću u obranu prvog mjesta

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati