Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
teški kamioni prolaze joj ispred kuće

FOTO Marija: “Ograda se srušila, zidovi popucali, ma sve odlazi k vragu!”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Mještani Herešina, koprivničkog prigradskog naselja, već se godinama žale na velik broj kamiona koji prolaze kroz njihovo naselje na putu prema kompostani, pročistaču ili, pak, reciklažnom dvorištu. Taj bi se problem uskoro trebao riješiti novom prometnicom koja će spojiti Herešin s Peteranskom cestom, no malo će to značiti Mariji Špernjak, umirovljenici koja živi sama na kraju Ulice Hrvatske državnosti. Kuća joj se nalazi gotovo na samoj prometnici, tik uz uski prolaz koji vodi prema stotinjak metara udaljenom reciklažnom dvorištu, a posljedice svakodnevnog prolaska teških vozila itekako su vidljive golim okom.

– Zidovi u kući su mi popucali, ograda se nakosila i gotovo srušila, stupovi su popucali i sad to već tako stoji jedno vrijeme. Ta količina prometa koja se ovdje odvija nije normalna. Da ovdje stojim cijeli dan i brojim promet, sigurno bi nabrojala nekoliko desetaka velikih kamiona. Zato me uopće ne čudi to što mi se događa, sve odlazi k vragu, da se tako izrazim – požalila se uvodno i nastavila.

– Na štakama sam, sama živim i ne mogu to posložiti, a i da mogu, ne bih. Neka slažu oni koji su odgovorni za ovakvo stanje. Imam i dvojicu sinova, oni također na ogradi ne žele ništa raditi, jer kažu da će uskoro opet biti isto. Kamioni jednostavno prolaze preblizu kuće. Vidite da sam pred ogradu bacila i ovu betonsku gredu, da ih malo upozori i da mi ne idu odmah uz ogradu, ali slabo to vrijedi, već je cijela zgažena i ulegnuta u zemlju – poručila je Marija. Kaže da je tu nekada bila obična staza i da takvih problema nije bilo, jer nije bilo ni toliko prometa.

– Prolazili su automobili prema Peterancu, ali sve je počelo otkad su izgradili reciklažno dvorište i kompostanu. Promet Marofskom kamionima su zabranili i svi prolaze ispred moje kuće. Ovdje je nemoguće odmarati ili tako nešto, a najviše me muči što svi to vide, a nitko ne reagira – naglasila je. O problemu s kojim se suočava obavijestila je nadležne, čak i gradonačelnika Jakšića, ali ništa od toga zasad nije urodilo plodom.

– Nisam vidjela da bi ovdje došao neki komunalni redar ili netko drugi. Žalila sam se prošle godine, zvala i nedavno, a oni u Gradu su mi poručili da je zahtjev podnesen, ali da to ne ide tako brzo i da moram biti strpljiva. Valjda dok mi se cijela kuća ne sruši – poručila je u nadi da će se problem što prije riješiti.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Sumnja se u neispravnost u kakvoći

Poznati lijek velike farmaceutske tvrtke povlači se iz svih ljekarni

cesta uz ulicu stiska noćna je mora za vozače

“Već pola godine umjesto po asfaltu, mi se vozimo po šodru i uništavamo svoje aute”

kloštar podravski kreće u realizaciju vrijedne investicije

Pavlović: Gradit će se dom za starije i nemoćne za 120 korisnika

u 40 godina promijenio samo gume

FOTO Milan svoj pony vozi 40 godina: “Ne bih ga mijenjao nizašto, a za novi niti nemam novac”

Europski tjedan upoznavanja groblja u Koprivnici

Prošećite grobljem i upoznajte povijest našeg grada

ZAVRŠIO JE U BOLNICI

Vozač “pod parom” vrludao cestom i zabio se u parkirani traktor


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati