Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
za dugogodišnji rad u knjižničarstvu i poseban doprinos ugledu i razvoju  struke

FOTO Najknjižničar Darko Jovičić primio priznanje Društva knjižničara

U Gradskoj knjižnici Slavka Kolara u Čazmi prošlog je petaka održana redovna, 42. godišnja Skupština Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja na kojoj je priznanje za dugogodišnji rad u knjižničarstvu i poseban doprinos ugledu i razvoju  struke primio i jedan Koprivničanac – Darko Jovičić. 

Knjižničara Darka dobro zna većina korisnika Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica, u kojojradi već više od 30 godina, i gdje je tijekom vremena mnogima postao omiljeni knjižničar, pa čak i svojevrstan “zaštitni znak” cijele knjižnice. Po zvanju knjižnični tehničar, s radnim mjestom na posudbenom pultu Odjela za odrasle, upravo je Darko Jovičić često prva osoba na koju korisnici naiđu ulaskom u knjižnicu. A on svakoga od njih dočekuje sa širokim osmijehom i srdačnim pozdravom, kako bi se baš svaki posjetitelj knjižnice osjeća dobrodošlo. Lijepa riječ i strpljenje u ophođenju, želja da pomogne, preporuči knjigu, ljubazno porazgovara s korisnicima, obilježja su njegovog pristupa korisnicima, što članovi knjižnice prepozanju i cijene. 

Stotine knjiga svakoga dana prođu kroz Darkoveruke, bilo da ih korisnicima donosi sa polica ili iz spremišta, bilo da ih sprema i slaže na police kad se vrateiz posudbe. Isto tako, deseci korisnika svakog radnog dana zaustavljaju se ispred njegovog pulta tražeći savjet oko odabira knjige, ili pomoć u snalaženju u knjižnici. Za svakoga od njih, knjižničar Darko – ili Darkić, kako ga rado od milja zovu ne samo njegovi kolege u knjižnici, već i mnogi korisnici –  naći će nekoliko minuta vremena, da se posveti svakom pojedincu, i odgovori na njegova pitanja, da ispuni što više čitateljskih želja.

Uz svoje redovne poslove u Odjelu za odrasle, Darko Jovičić nezamjenjiv je i kao pouzdani suradnik i član radnih timova u brojnim drugim aktivnostima i projektima koprivničke knjižnice. Svojim uzornim profesionalnim djelovanjem tijekom više od tri desetljeća rada u knjižnici znatno je pridonio  ukupnom pozitivinom imidžu i ugledu koprivničke knjižnice kojeg ona ima u javnosti, kao i u stručnoj zajednici te dao doprinos ostvarivanju svih uspješnih rezultata za koje je koprivnička knjižnica primila brojne domaće i strane nagrade – kao što su, primjerice, priznanja “Knjižnica godine u Hrvatskoj” za 2017. godinu i “Najbolja svjetskaknjižnica prema izboru Londonskog sajma knjiga” iz 2022. godine. 

Zadovoljstvo korisnika uslugama knjižnice u mnogome ovisi upravo o osobnom pristupu samih knjižničara prema njima, a stručan, odgovoran, pouzdan i predan te nadasve srdačan i ljudski odnos prema korisnicima kakvog njeguje Darko Jovičić, primjer kakav taj odnos treba biti. Zato je priznanje stručnoga Društva zaista stiglo u prave ruke!

FOTO: Knjižnica i čitaonica “Fran Galović”

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Otvoreno ljetu u Elimu

Predstave i radionice za aktivno ljeto

Palac gore za željka

Big boss donirao guralice Domu za starije osobe

Zbog toplinskog vala i najavljenih vrlo visokih temperatura

Ovog vikenda besplatno kupanje na bazenima za sve građane


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati