Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Virovci su sudjelovali na manifestaciji Iz solinskog lonca - što su jeli naši stari

FOTO Najslađa podravska manifestacija predstavljena je u Dalmaciji

Najslađa podravska manifestacija odnosno Virovska prkačijada predstavljena je u Dalmaciji i to na tradicionalnoj turističkoj manifestaciji „Iz solinskog lonca – što su jeli naši stari“. Ova manifestacija održana je prošlog vikenda u Solinu čiji predstavnici svakog proljeća redovito stižu i u Virje na Prkačijadu koju su u Dalmaciji predstavili načelnik Općine Virje Mirko Perok, direktor Turističke zajednice područja Središnja Podravina Nikola Cik i članice Društva žena iz Virja.

One u Solin, naravno, nisu stigle praznih ruku već su pripremile prkače koje su podijelile mnogobrojnim posjetiteljima i sudionicima manifestacije, a posebno su bile atraktivne u tradicijskim nošnjama. Stoga su plijenile pažnju posjetitelja, kamera i novinara. O povezivanju kontinentalnog turizma s onim na Jadranu, uspješnoj suradnji udruga iz različitih krajeva Hrvatske i međusobnom posjećivanju za vrijeme tradicionalnih manifestacija govorili su predsjednik i Perok i Cik. Svi su istaknuli zadovoljstvo što je suradnja Općine Virje i Grada Solina kao i turističkih zajednica i udruga prerasla u iskreno prijateljstvo što se vidjelo i tijekom ovog posjeta i druženja.

Manifestacija je održana u originalnom ambijentu u Gašpinoj mlinici, tradicijskom objektu iz 18. stoljeća smještenom na samoj rijeci Jadro. Uz predstavnike iz Virja, u Solinu su bili i gosti iz Hrvatskog kulturnog društva Pomurje iz Slovenije te stalni sudionik Virovske prkačijade Sarkis Yacoubian, predsjednik udruge Taste of Peace iz Jeruzalema te koordinatorica iste udruge za Hrvatsku, Virovka Josipa Rasinec.

FOTO: TZ područja Središnja Podravina

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Ljeto na zrinskom je počelo

VIDEO Prepun centar Koprivnice pjeva s Tonyjem u glas

MATURALNA VEČER

FOTO/VIDEO Maturanti zablistali u svečanim modnim izdanjima

ODLIČAN PRIMJER NAČINA OČUVANJA PLANETE

U Koprivnici ubrani prvi plodovi iz najveće Šume hrane u Hrvatskoj


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati