FOTO Odredili koncesionara za parkirališta, no naplate još neće biti

Održana je osma po redu sjednica križevačkog Gradskog vijeća. Na dnevnom redu je 39 točaka, od kojih smo ranije izdvojili točku na kojem se odlučuje o budućem koncesionaru javnog parkiranja kao i sustavu javnih bicikala, a za to je predložena gradska tvrtka Poduzetnički centar.

Gradska će tvrtka, smatraju iz Grada, najkvalitetnije obavljati ovu komunalnu djelatnost i najbolje odgovoriti na izazove i potrebe lokalne zajednice.

Gradonačelnik je pritom napomenuo kako naplate parkiranja još neće biti. Potrebno je prije toga donijeti dokumente s uvjetima i cijenama parkiranja koji će se naći na idućoj sjednici vijeća.

Nadalje, kako je bilo i najavljeno, na ovom se vijeću odlučivalo o zgradi bivšeg gradskog kina, koje stoji zapušteno. Nedavno smo doznali kako je investitor odlučio raskinuti ugovor o zajedničkom ulaganju u izgradnju stambene zgrade. Grad je tu odlučio uskočiti sklapanjem aneksa, prema kojem će se produljiti rokovi za izvođenje radova.

U sklopu aktualnog sata, tradicionalne prve točke vijećnika Krmpotića zanimalo je koje su aktivnosti oko zapadne obilaznice u Ulici Branitelja Hrvatske. Gradonačelnik Rajn u svom je odgovoru pojasnio kako ona ima svoje idejno rješenje, no kako će trebati raditi izmjenu prostornog plana:

– Sva naša nastojanja oko zapadne obilaznice stavljamo u kontekst intermodalnog terminala, što nisu samo kranovi i kranske staze i željeznički kolosijeci, već struka sugerira da su pristupne ceste također dio toga – pojasnio je Rajn.

Vijećnik Dejan Pernjak ukazao je kako dio Križevčina nije obuhvaćen aglomeracijom, te je upitao gradonačelnika ima li u planu tamo postaviti kanalizaciju.

– Aglomeracija se vuče od Ulice Glogovničke bune, no ne spušta se dolje prema kućama i glavnoj ulici. Mještane Križevčine zanima zašto je to tako – pitao je gradonačelnika Pernjak.

– Upoznat sam s time, i moram naglasiti kako se nikog nije izostavljalo po pitanju neovisno o broju, već se tu radi o prirodnom padu. Konfiguracija grada Križevaca vrlo je izazovna, a za nekoliko se kuća precrpne stanice ne isplate raditi – poručio je Rajn.

Možda najzanimljiviji dio aktualnog sata bio je kod upita vijećnika Denisa Maksića, koji je donio plavu kuvertu s dijelićem otpada koji je, kako je rekao, istovaren i pronađen na stazi u Novim Bošnjanima. Ostavio ga je na stolu pred predsjednika vijeća. Gradonačelnik mu je u odgovoru rekao kako je mogao kontaktirati gradsku komunalnu službu, budući da je njihovo radno vrijeme frekventnije od sjednica Gradskog vijeća.

Više o vijeću pročitajte u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista.

FOTO: Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI