Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
SDP-ova konvencija na temu inflacije u Poduzetničkom inkubatoru

FOTO Peđa Grbin u Koprivnici: Inflacija se može pobijediti borbom za veće plaće i mirovine

U Koprivnici se upravo održava tematska konvencija SDP-a Koprivničko-križevačke županije na temu inflacije, a na kojoj SDP predstavlja prijedloge mjera za njezino ublažavanje.

U Poduzetnički inkubator Enter u Koprivnici stigli su i istaknuti članovi SDP-a, uključujući i predsjednika stranke Peđe Grbina, bivšeg ministra financija Borisa Lalovca i drugih.

– Drago mi je gledati kako Koprivnica napreduje, kako se izvode radovi od gradskog trga pa nadalje, a ono što mi je žao kako Županija to isto ne prati sa svojom aktivnošću, kao i država. Radovi na brzoj cesti su po prvi puta otvoreni 2009. godine, čovjek bi očekivao da ćemo se do danas njome i voziti, no jedino što smo doživjeli je da se prije pola godine ti radovi opet otvaraju, a da od ceste i radova i dalje nema ničega – istaknuo je u svom uvodnom obraćanju Peđa Grbin, pojasnivši pritom koje mjere za ublažavanje inflacije SDP danas predlaže.

– Ova uvezena inflacija može se pobijediti jedino tako da se borimo za veće plaće i mirovine. Najvažnija stvar u ovom trenutku je borba za standard građana. Jedan od načina, koji je Vlada odbila, jest promjena obračunavanja mirovina kojim one u razdoblju inflacije ne bi gubile vrijednost. Da ta košarica koju možeš kupiti svojom penzijom na početku godine ne bude veća nego na kraju – ističe Grbin, spomenuvši i podizanje praga kod poreza na dohodak kao još jednu od mjera.

– Od ove godine ponovno imamo situaciju da oni ljudi s minimalnim plaćama moraju plaćati porez na dohodak, a točno ono što bi građani dobili podizanjem praga je onoliko koliko im je prosječna plaća izgubila na vrijednosti u prošloj godini – ističe Grbin.

Prvi čovjek SDP-a iskoristio je priliku i da prokomentira neka od aktualnih zbivanja na nacionalnoj razini.

– Kada govorimo o mešetarenju nekretninama Fortenove, to je direktna posljedica lex Agrokora. Država je uzela jednom mufljuzu, da bi to završilo kod drugih koji se ne ponašaju apsolutno ništa odgovornije nego što je to bilo prije. Ako se ovako nastavi, ne bi nas uopće trebalo iznenaditi da za dvije ili tri godine jedna druga vlada bude prisiljena umjesto lex Agrokora mora donositi lex Fortenova – poručio je Grbin.

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

STRUČNO PREDAVANJE

FOTO Nikola Cik predstavio povijest đurđevačkih ulica i kvartova

ozlijeđena 22-godišnja putnica

Djevojka se autom zabila u stablo

NOVO MJESTO ZA KUPOVINU

Lidl će u Podravini graditi novu trgovinu

KONFERENCIJA KLUBA POSLOVNIH ŽENA ALFA

FOTO Poduzetnice raspravljale o svojim uspjesima u poslovnom svijetu

PROIZVODNJA KREĆE KRAJEM GODINE

FOTO/VIDEO Franičević: Naša čistilica s pogonom na vodik već sad je tražena diljem svijeta

DAN OTVORENIH VRATA STRUKOVNE ŠKOLE ĐURĐEVAC

FOTO/VIDEO Osmašima predstavili zanimanja za koja se mogu školovati


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati