Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
istraga POŽARA U BOTOVU još uvijek traje

FOTO Požar je, izgleda podmenut, a cilj je bio spaliti otpad kojeg je trebalo zbrinuti

Još uvijek traje istraga oko incidenta od prošlog ponedjeljka u mjestu Botovo. Naime, tamo je netko u dva navrata zapalio deponij starih guma i ostalog otpada, koji je prethodno nelegalno deponirao na divljem odlagalištu. Lokacija odlagališta je isto tako pomno birana jer se radi o mjestu gdje se nalazilo romsko naselje. Kako doznajmo, nije ovo prvi puta da se otpad nelegalno odlagao na ovoj lokaciji te je općina Drnje već jednom pisala prekršajni nalog jednoj tvrtki koja ima sjedište u općini Čavle u Primorsko- goransko županiji.

– Policijska istraga još traje pa se ne mogu iznositi detalji, ali mogu reći da smo sličnih problema već imali, samo se tad otpad nije zapalio. Nadam, se da će krivci ubrzo biti pronađeni – rekao je Petar Dombaj, načelnik općine Drnje.

Kako izgleda, ta tvrtka, koja između ostalog ima i registriranu djelatnost gospodarenja otpadom, izabrala je ovu lokaciju za nelegalno deponiranje otpada jer na taj način dolazi do profita. Tvrtka je vrlo vjerojatno preuzimanje i zbrinjavanje otpad naplatila od prvotnog vlasnika otpada, ali ga nije propisno zbrinula, već odložila u Botovu, mjestu nedaleko Koprivnice.

Cilj je bio zakamuflirati svoje radnje i krivnju prebaciti na lokalne ljude. No to im, izgleda, nije pošlo za rukom.

Kako doznajemo o načelnika Dombaja, općina će sanirati ovo odlagalište, ali onda ostaje problem naplate od treće strane, što će vrlo vjerojatno biti zahtjevniji zadatak.

Podsjetimo, prošlog ponedjeljka u popodnevnim satima vatrogasci su morali dva puta intervenirati jer su osumnjičeni željeli spaliti gume i ostali otpad kako bi prikrili tragove. S mjesta požarišta širio se gusti crni dim, koji je bio vidljiv i na deset kilometara udaljenosti, a postojala je realna opasnost da se požar proširi i ugrozi naselje Botovo. Uz to, mještani su bili dodatno uznemireni zbog nedavnih događaja u Osijeku. Srećom, brzom intervencijom DVD-a Torčec i JVP Koprivnice, požar je vrlo brzo stavljen pod kontrolu.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OPĆINA KALINOVAC:

Komunalni redar vrši kontrolu čišćenja snijega, izbjegnite novčane kazne

cilj je plasman od pete do sedme pozicije

Markulin potvrdio naše napise: Radi se na novom travnjaku i stadionu, to su kapitalni projekti

Firefighter Stair Challenge

Koprivnički vatrogasci sudjelovali u humanitarnoj utrci u Zagrebu

obilazi 36 stajališta već punih 15 godina.

S radom kreće novi bibliokombi Gradske knjižnice

RIBIČKIM TURNIROM U TORČECU "SLAVI PRVI ROĐENDAN"

Branimir Dolenec: Druženjem želim zahvaliti svima koji su pomogli prije godinu dana

Spriječili veću štetu

FOTO Kućanski aparat uzrokovao požar u kupaonici, intervenirali vatrogasci i policija

Upišite pojam koji želite pretraživati