FOTO: Predstavljena monografija Festivala žena iz ruralnih područja

Povodom desete godišnjice održavanja Festivala žena iz ruralnih područja Koprivničke-križevačke županije objavljena je monografija u kojoj je prikazan pregled dosadašnjih izdanja festivala. Službeno je objavljena još prošle godine, no javnosti nije predstavljena zbog epidemiološke situacije.

– Bilo nam je izuzetno važno da ostane zapisano za buduće generacije da su u našoj lijepoj Podravini i Prigorju živjele, radile i stvarale mnoge marljive žene pune životne radosti, nadasve kreativne, svestrane i s mnoštvom posebnosti. U monografiji je na 170 stranica kronološkim redom predstavljen Festival sa životnim pričama i fotografijama 110 sudionica – rekla je predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić.

Današnja tiskovna konferencija bila je ujedno prilika za predstavljanje programa ovogodišnjeg Festivala žena iz ruralnih područja, koji je na rasporedu za vikend i to u Novigradu Podravskom, i to u sportskoj dvorani OŠ Blaž Mađer.

– Festival se provodi s ciljem afirmacije žena iz ruralnih područja i promocije različitosti života današnjih žena u ruralnim područjima, uz naglasak na promicanje ravnopravnosti spolova i ljudskih prava. Uz to, ciljevi su i razmjena znanja i iskustva među ženama te očuvanje tradicije i običaja našeg kraja – naglasila je Rupčić.

Uz završnu priredbu Festivala žena iz ruralnih područja i promociju Monografije, u najavi je i nastup pobjednika festivala „Raspjevana Podravina“. Ove godine sudjeluje 14 žena s područja naše županije, najrazličitijih profila, zanimanja i dobnih skupina od 39 do 77 godina, a dodajmo da festival ima i međunarodni karakter, obzirom da je jedna sudionica iz Gradišća u Austriji.

Program počinje 2. srpnja, 18 sati. O najavi festivala pisali smo i ovdje.

Foto: Krešo Puklavec

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI