Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
grački grozdek oranizirao 11. izložbu vina

FOTO: Proglašena općinska vina za čak četiri općine, evo i šampiona izložbe…

Udruga vinogradara i vinara Grački grozdek iz Ludbrega organizirala je 11. izložbu mladih vina. Izložba vina, a ujedno i zabava uz živu glazbu povodom 8. marta Dana žena održana je u Društvenom domu u Hrženici, mjestu u općini Sveti Đurđ.

Moderator izložbe bio je vinski meštar Čolo, a na izložbi je bilo moguće probati 228 uzoraka vina od čega devet uzoraka likera i rakija. Za 20 eura kotizacije posjetitelji izložbe dobili su čašu, dvije večere te mogućnost degustacije pića tijekom cijele večeri. Šampion izložbe je Siniša Fajt iz Hrastovljana čiji je rajnski rizling dobio najvišu ocjenu 87 pa je to vino proglašeno općinskim vinom Općine Martijanec.

Kristijan Gomaz iz Prilesa za svoj laški rizling dobio je ocjenu 85 pa je njegovo mlado vino proglašeno općinskim vinom općine Sveti Đurđ. Nikola Kovaček iz Svetog Petra također je dobio zlato s ocjenom 82, a vino je proglašeno općinskim vinom Općine Mali Bukovec. Franjo Rašić je za svoj pinot bijeli dobio 76 bodova i srebro pa je njegovo vino općinsko vino općine Veliki Bukovec.

Izložbu vina, uz Grački grozdek, organizirale su i četiri općine s ludbreškog područja čiji su načelnici bili prisutni i po tome je izložba posebna. Kao što je i uobičajeno, organizirana je i tombola na kojoj su umjetnička slika i vrećica sjemenskog kukuruza bile dvije vrjednije nagrade. Predsjednica ocjenjivačkog suda bila je Mirela Osrečak, a izložbu vina otvorila je zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec.

FOTO: Dražen Vađunec

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

POPULARNA BOŽIČNA ZVIJEZDA

Raste pola godine, a za Božić uvijek procvjeta

OD KOGA/ČEGA BJEŽI!?

Ludbreškom Podravinom sinoć lutao pajcek

KOGA VODITE?

Wellness programi u Spa centru Cerine – maksimalan užitak i mir kakav zaslužujete

BELUPO sudjelovaO u dobrovoljnoj akciji Čep za lijek.

Farmaceutskom divu zahvalnica za prikupljenih pola tone plastičnih čepova

VIDEO

Ova je čarobna snimka nastala jutros u snijegom prekrivenoj Podravini

Opasan po zdravlje pojedinaca

Lidl ima važnu obavijest za kupce jednog popularnog božićnog proizvoda

Upišite pojam koji želite pretraživati