Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
DANI LUDBREŠKE SVETE NEDJELJE

FOTO Puhački orkestar filmskom glazbom oduševio publiku

Najpoznatije filmske skladbe bile su tematika jučerašnjeg koncerta Puhačkog orkestra grada Ludbrega koji je održan u sklopu Dana ludbreške Svete nedjelje.

U sat vremena koncerta tridesetak članova orkestra izvelo je neke od najpopularnijih filmskih tema. Koncert su otvorili skladbom iz filma Ljepotica i zvijer, uslijedile su potom poznate teme iz crtanih filmova Kralj lavova, Aladin te glazba iz filmova Pirati s Kariba, Jurski park, Pink Panter, Kronike iz Narnije, Vlak u snijegu..

Koncert je održan u multifunkcionalnoj dvorani Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ u kojoj se tražilo mjesto više. Organizatori su se potrudili iskoristiti sve što im nova tehnika pruža, pa su tako za publiku osim odlične glazbe pripremili i isječke iz samih filmova koji su se paralelno prikazivali na velikom ludbreškom platnu.

– Iza nas su pripreme koje su trajale cijelu godinu. Program nije uobičajen i podosta je zahtjevan, stoga  koristim priliku da zahvalim svim članovima orkestra na trudu i uloženom vremenu. Ima nas svih uzrasta, od najmlađih osnovnoškolaca koji su već sad sjajni glazbenici pa sve do najstarijih koji su srce i duša našeg orkestra. – istaknuo je dirigent Marko Novak i dodao kako će im se od jeseni priključiti još desetak mladih glazbenika.

Članovi Puhačkog orkestra grada Ludbrega ovim su koncertom popularnih filmskih skladbi počastili Ludbrežane i pristigle goste priredivši im događaj kojeg će, vjerujemo, dugo nositi u lijepom sjećanju. Prema viđenom možemo zaključiti da je publika zaista uživala u pomno osmišljenom programu te izvođače na kraju nagradila gromoglasnim pljeskom i ovacijama.

Spomenimo i kako se današnji dan ‘poklopio’ s godišnjicom prvog nastupa Puhačkog orkestra grada Ludbrega, kojeg su 1997. godine također održali u sklopu obilježavanja ludbreške Svete nedjelje. Tradicija se, očito je, nastavila sve do danas.

FOTO Grad Ludbreg

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

POČELO JE LJETO NA ZRINSKOM

Mališani i roditelji pod zvijezdama gledaju pustolovine Bubamare i Crnog mačka

ŽUPANIJSKA IZLOŽBA VINA

FOTO: Graševini gold Vinarije Matočec pripala titula županovog vina

PROJEKT FOTO KINO KLUBA PICOK

Fotografi snimali modele u poljima lavande i suncokreta


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati