Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
tu, među nama

FOTO “Raslinje nam uništava kuću, a policija prijeti prijavom”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

LUDBREG – Mještani ulice Ljudevita Gaja traže načine da zaštite svoje vlasništvo od neodgovornih vlasnika susjedne nekretnine. Kako nam govore, raslinje zbog neodržavanja parcele uništava njihovu fasadu, korijenje drveća uništava ogradu, a vrlo je izražen i problem s raznom gamadi, kao što su štakori i zmije, kojima nije mjesto u urbanom djelu grada.

Vlasnici susjednih nekretnina, a radi se o obiteljskim kućama, govore nam da se imanje i kuće ne održavaju već godinama, ali da je stanje sad neizdrživo.

– Pokušali smo na sve načine riješiti problem, obratili smo se svim nadležnim službama, ali nikakav pomak se nije dogodio. Stanje je iz dana u dan sve gore, a mi smo nemoćni – kazale je Ljerka Dijanošić.

Problem sada nije više samo estetski, već i funkcionalni, jer raslinje radi i materijalnu štetu na vlasništvu nesretnih susjeda pa bi što brža reakcija nadležnih službi bila neophodna. No, dosad je ona u potpunosti izostala.

Vlasnik je Ludbrežanin koji već dugo ne živi ovdje, a kako doznajemo, niti u Hrvatskoj. Mještani su iz policije dobili informaciju da ga je nemoguće naći, a kada bi do njega došli, Grad bi po trećoj osobi naručio čišćenje te račun dostavio vlasniku. No, stanovnici se slažu da se ovdje radi o tome da bi netko u službama samo morao malo zasukati rukave, ali to se ne događa.

– Još je gore od toga što smo policiju pitali smijemo li sami počistiti nered, na što se nam odgovorilo da mi u tuđi posjed ne smijemo ići i da nas vlasnik može zbog toga i prijaviti – ispričali su mještani Gajeve ulice. Oko svega smo upit poslali komunalnom redarstvu Grada Ludbrega, no do zaključenja ovog broja odgovor nismo dobili.

Zapušten put

Komunalne probleme imaju i mještani ludbreškog prigradskog naselja Hrastovsko. Radi se o putu koji prolazi kroz ulicu Sv. Florijana i vodi na poljoprivredna zemljišta, koji je i alternativna ruta do susjednog Poljanca. Naime, tamo je put toliko zarastao da je prijelaz gotovo nemoguć, a ako se uskoro ne počisti bit će u potpunosti neupotrebljiv. – Radi se o putu koji korite brojni mještani i nije nam jasno zbog čega se on uopće ne održava – rekao je jedan od mještana Hrastovskog.

FOTO Nikola Wolf

Tekst je napisan uz potporu Agencije za elektroničke medije temeljem Javnog natječaja 1/23 za raspodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija – profitnih pružatelja elektroničkih publikacija za 2023. godinu

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Spriječili veću štetu

FOTO Kućanski aparat uzrokovao požar u kupaonici, intervenirali vatrogasci i policija

Ulaganjem se očekuje povećanje proizvodnje, prodaje, izvoza te stvaranje novih radnih mjesta u Križevcima

Uspješnim provođenjem projekta KROLID izgradio preko 700 m² nove radionice za izradu metalne galanterije

PZC-OVE EKIPE SPREMNE ZA ZIMSKE RADOSTI

VIDEO Stabilno na prometnicama, na kalničkom i bilogorskom terenu potreban dodatan oprez

Potpisan novi Kolektivni ugovor, primjenuje se od 1, siječnja iduće godine

Radnicima Komunalca rastu plaće

DJEČAK JE ZA TO VRIJEME U DVORIŠTU NA VISOKIM LJETNIM TEMPERATURAMA KOSIO TRAVU I IZGORIO

Majka otišla u izlazak i sina (4) dijabetičara dva dana ostavila samog kod kuće

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

Upravo prometna nesreća na Podravskoj magistrali

Upišite pojam koji želite pretraživati