Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
IZ GRADA U SELO

FOTO Tomislav i njegova obitelj zagrebački su asfalt zamijenili budrovačkim brežuljcima

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Prošle je godine Zagrepčanin Tomislav Šošić život s obitelji na asfaltu glavnog grada zamijenio prirodom, zelenilom i mirom đurđevačkog prigradskog naselja Budrovca. Sve je počelo prije nekih osam godina, kada je ovaj Zagrepčanin odlučio kupiti vikendicu u Podravini, a nedavno su i trajno preselili.

– Prije osam smo godina kupili vikendicu u Novigradu Podravskom. Supruga je u oglasniku slučajno vidjela jednu malu kućicu s krasnom ogradom i živicom i odlučili smo kupiti tu klet od 17 kvadrata. U međuvremenu smo je preuredili, uložili nešto u nju, složili solarne panele i sada je divotica – ispričao je Tomislav Šošić, kojeg se često može susresti i na đurđevačkom sajmu gdje se, ističe, uvijek može pronaći nešto zanimljivo i to za prihvatljivu cijenu.

Pasionirani kolekcionar

– Onaj koji ne zna i ne razumije se, može cijeli dan hodati po sajmovima poput đurđevačkog i neće pronaći ništa. Ja skupljam sve i pravi sam kolekcionar, ne mogu si pomoći kada su u pitanju te stare stvari. Već na pogled mogu prepoznati sigurno 150 hrvatskih slikara i keramičara, a na sajmu se uvijek pronađu i neke manje vrijedne, a korisne stvari – kazao je Tomislav koji je ovaj puta sa sajma otišao s policama, vazama i još nekim zanimljivim stvarima koje će pohraniti u kući koju su kupili u Budrovcu.

– Nekoliko godina nakon kupnje kleti u Novigradu Podravskom, u oglasniku smo vidjeli da je na prodaju prekrasna kuća u Budrovcu. Tada smo živjeli u Zagrebu, ali već smo razmišljali o selidbi u neku manju sredinu. Supruga i ja odmah smo bili za promjenu sredine, no morali smo pitati nešto i naše klince koji sada imaju 12, 11 i 6 godina. Kada su oni prihvatili tu ideju, tada smo konačno odlučili preseliti iz Zagreba u Podravinu – otkrio je Tomislav i dodao da uopće nisu požalili.

S asfalta u prirodu

– Djeca su tu već krenula u školu i kompletno smo preselili. Čak smo prodali i stan u Zagrebu u kojem smo živjeli i ovo je definitivna selidba. Zagreb je moj grad, rodio sam se u njemu i obožavam ga, no trenutačno ondje nemamo što raditi i shvatili smo da to nije život za nas. Manja mjesta puno su bolje okruženje za odgoj djece i njihovo odrastanje. U Zagrebu je zrak zagađen, često je nesnosan smrad i kada smo dobili odličnu ponudu za prodaju našeg stana u Zagrebu, više nismo ni trenutka razmišljali – istaknuo je Tomislav koji se u Zagrebu bavio ugostiteljstvom, a sada još traži što će konkretno raditi u Podravini.

– Uživam u igranju s klincima na brdu, u prirodi. Kupili smo nešto zemlje, u Novigradu Podravskom sada uređujemo još jednu staru kućicu, a imam osjećaj da sve više onih koji žive u Zagrebu razmišlja o preseljenju u manje sredine kao što je ova. Život je tu puno kvalitetniji i opušteniji, a Podravina je predivan kraj. Čini mi se i da je dosta neiskorišten, a u tome vidim ogromni potencijal – optimističan je ovaj novi stanovnik Podravine.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTERESA ZA KUPNJU ČRNE GORE NEMA

Hrvatske šume smanjile cijenu, ali uzalud. Kultni restoran ponovno ide u zakup

ĐURĐEVAČKI VIJEĆNICI ODLUČILI

Plaće djelatnicima gradske uprave idu gore, onima s visokom stručnom spremom i za 20 posto

VAŽNA OBAVIJEST TRGOVAČKOG LANCA

Konzum iz prodaje povlači suhomesnati proizvod poznate kompanije. Svim će kupcima biti vraćen novac

Nema napretka u pregovorima oko povećanja plaća, i sindikat i osnivač čvrsti u stavovima

Mirenje propalo, odluka o štrajku u križevačkom vrtiću odgođena za petak

DRUŽENJEM U ŠTAGLJU TRI IGRAČICE OPROSTILE SE OD PODRAVKE

Larissa Kalaus odlazi u Mađarsku, Lea Franušić u jaku rumunjsku ligu

PALETA "TLAKAVACA" PALA S TERETNOG VOZILA

VIDEO Betonski opločnici rasuli se po državnoj cesti, policija regulira promet


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati