Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
SJEĆANJE NA 38 POGINULIH PODRAVSKIH BRANITELJA

FOTO U Križevcima i Đurđevcu položeni vijenci i zapaljene svijeće povodom Dana pobjede

Nakon što su u četvrtak uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja položeni vijenci i zapaljene svijeće u Koprivnici, isto su učinili Križevčani i Đurđevčani.

U Križevcima su jučer kod-spomen obilježja „Ponos branitelja – u znaku križa“ položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje. Vijence su položili delegacija Grada Križevaca, predstavnici političkih stranaka kao i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

U delegaciji Grada Križevaca bili su gradonačelnik Mario Rajn, zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, gradski vijećnik Eduard Krmpotić te načelnik Policijske postaje Križevci Ivan Pukec. Na taj način, uz prisjećanje i molitvu koju je predvodio župnik carevdarske župe sv. Barbare Dominik Jaić, odana je počast i iskazana zahvalnost svim hrvatskim braniteljima.

Delegaciju Grada Đurđevca, pak, danas su na obilježavanju predvodili gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković. Svečanosti obilježavanja ovih značajnih obljetnica i odavanja počasti nazočili su i general Dragutin Repinc, izaslanik Ministarstva hrvatskih branitelja RH i savjetnik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja, te izaslanik Ministarstva obrane Zvonko Jagušić. U ime Koprivničko-križevačke županije vijenac su u Đuđevcu položili zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac, a u ime PU Koprivničko-križevačke županije i PP Đurđevac Davor Kovačev i Marijan Slaviček. Udrugu hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Đurđevac na odavanju počasti predstavljali su Božidar Horvat i Josip Posavec, a počast braniteljima odali su i predstavnici susjednih općina i braniteljskih udruga.

U ime Općine Ferdinandovac vijenac je položio Branko Patačko, u ime Općine Kalinovac Zdenko Ferenčak, a u ime Općine Novo Virje Pero Čorba, Mihovil Haljinko i Željko Vranić. Načelnik Općine Gola Stjepan Milinković predvodio je delegaciju svoje općine uz Milana Pausu i Ivana Pausu, a u ime Općine Virje počast su odali članovi Udruge branitelja Ogranak Virje Mladen Šironja i Damir Kokotić. Počast palim braniteljima odali su i članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, ogranak Molve. U ime postrojbe PZO Đurđevac vijenac su položili Stanko Gregurek, Luka Bukovčan i Ignac Šostarec, a u ime 3. bojne 105. brigade HV Đuro Bobovčan, Vlado Šimunic i Martin Kranjec. Ignac Filipović, Ljubica Miloš i Ivan Lugarov položili su vijence u ime Ureda za obranu, a Dražen Šemovčan, Davorko Kaić i Dalibor Ribić u ime Udruge hrvatskih branitelja RH. Počast su polaganjem vijenaca odali i predstavnici Hrvatskog časničkog zbora Đurđevac Ferdo Mišulin, Marijan Matočec i Zdravko Lovašen, kao i predsjednik Udruge specijalne jedinice policije iz Domovinskog rata Ban Koprivnica i ratni zapovjednik Specijalne policije Ban PU Koprivničko-križevačke županije Ivica Jurenec u ime Grada Koprivnice.

Povodom ovih obljetnica za poginule branitelje u župnoj crkvi sv. Jurja služena je svečana misa, a nakon podsjećanja na 38 poginulih podravskih branitelja i prijeđeni ratni put podravskih postrojbi u Domovinskom ratu, druženje branitelja potom je nastavljeno u hostelu Borik u organizaciji Grada Đurđevca.

Foto: Grad Križevci/Grad Đurđevac

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

promjene na klupi pred važnu utakmicu

Legendarni Dodik uoči Osijeka priključen prvoj momčadi, cilj mu je ‘probuditi’ napadače

Župan Darko Koren sa suradnicima obišao je novu poslovnu jedinicu ljekarne

Umjesto pod Domom zdravlja, od sada dio Ljekarni Koprivnica

PORED CIJENE POJAVIO SE I PROBLEM PRIJEVOZA

FOTO Podravska tvrtka nabavila 56 vagona za transport 50 tisuća tona žitarica

OZLIJEĐEN JE

FOTO Vozač se autom zabio u policajca na motociklu

kako smo se doveli do toga da je normalno krasti vegetu u pogonu

Kutle i Gucić slobodni su ljudi, kao i mnogi Podravkini menadžeri. I to je temelj naše moralne propasti

Sjednica gradskog vijeća

Gradonačelnik Bilić kritizirao Lukom, pecnuo i ŽUC

Upišite pojam koji želite pretraživati