Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Na meniju su bile kobasice, jetrica, zelje, čvarci, krvavice

FOTO/VIDEO Brojni ljubitelji kolinjskih delicija stigli su u Svetu Anu na Podravina gastrofest

Prva subota u veljači već tradicionalno je rezervirana za Podravina Gastrofest u Svetoj Ani. Organizatorima je poslužila i činjenica da je bilo toplo, bez vjetra, sunčano pa su najmanje đurđevačko prigradsko naselje odlučili pohoditi brojni posjetitelji. A ondje ih je dočekala bogata gastronomska ponuda i to tradicionalna, prava kolinjska. Na meniju su bili friško stisnuti čvarci, vrhunsko kolinjsko zelje, slasna pečena jetrica s češnjakom i žgancima u saftu, krvavice odnosno ćurke sa zeljem. Naravno da su ondje bile i poznate svetojanske zlevanke, kao i ostali domaći kolači i tradicijske slastice.

-Srce mi je puno što se toliko lijepi broj ljudi skupio. Prekrasan je dan na našem Podravina gastrofestu, a prvenstveno zahvaljujem moru udruga koje se uhvatilo u koštac s tim kolinjskim asortimanom. Nažalost, kolinja ima sve manje u podravskim dvorištima pa smo se mi odlučili vratiti kolinju izgubljeni sjaj. Mjesni odbor Sveta Ana, Turistička zajednica Grada Đurđevca, dvadesetak udruga koje kuha zajedno smo dogovorili da ćemo svake godine u našoj pitoresknoj Bilogori upriličiti jedan gastrofest. Pa da se stari mogu prisjetiti gastrofolklora kojeg smo imali u dvorištu, a svi posjetitelji mogu razonoditi svoja nepca krasnim gastroasortimanom – kazao je direktor TZ Grada Đurđevca Mario Fuček.

Osim uživanja u sjajnoj gastroponudi i to za samo simboličnu donaciju od tri eura, posjetitelji su uživali u kuhanom vinu, domaćoj rakijici, vožnji kočijom, a nastupili su i tamburaši. U Svetu Anu su stigli i planinari, kao i biciklisti, a bio je ovo vjerojatno najposjećeniji Podravina Gastrofest otkako se organizira.

FOTO/VIDEO Stjepko Gambiroža

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

DIREKTORICA SANJA GARAJ MILOŠ I DIZAJNER MARKO HRASTOVEC O NOVOM VIZUALNOM IDENTITETU PODRAVKE

VIDEO “Na logotipu smo u tajnosti radili više od godinu dana i veseli nas pozitivan odjek javnosti”

Obavijest za potrošače

U prehrambenom proizvodu pronašli biljku koja može biti štetna za zdravlje

konkretni planovi za unaprjeđenje visokog školstva u koprivnici

Šest milijuna eura za povezivanje inovacija, znanosti i gospodarstva

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Zapalio se Renault u centru Koprivnice

PROBLEM S KOJIM SE BORI GODINAMA

FOTO Davorka: “Bez maramice ne mogu ni do trgovine, a živim samo 10 minuta od centra”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati