Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

FOTO/VIDEO Pogledajte kako se Vincekovo slavilo diljem Podravine i Prigorja

Blagdan Svetog Vinka, zaštitnika vinogradara i vinara, obilježen je prigodno i ove godine diljem Podravine i Prigorja.  Vincekovo po Križevačkim štatutima održava se svake godine u nekom od vinograda križevačkog područja, a sada je održano u organizaciji Udruge vinogradara i vinara Bilikum iz Križevaca, Turističke zajednice grada Križevaca i Vinske ceste Križevačkoga Prigorja, Udruge vinogradara i vinara Sveti Vinko Sveti Petar Orehovec i Udruge vinogradara i vinara Sveti Martin Kalnik.

Predsjednik Udruge “Bilikum” Denis Maksić zahvalio je na pomoći i Općini Sveti Petar Orehovec. U organizaciji Udruge Fran Galović Koprivnica Vincekovo je obilježeno u klijeti g.Jembreka u Subotici Podravskoj.  Družilo se 40 članova uz pečeni špek i kobase i jeger na štapu te lovački gulaš, a nakon ceremonije i uz dobru kapljicu. Tradicionalno je i ove godine Vincekovo obilježeno u Vinariji Kostanjevec u Lukovcu na rasinjskom području.

Uz već neizostavno kićenje trsova kobasicama i zalijevanje vinom, prisutni su mogli prigristi pečene kobasice te uživati u dobroj kapljici i živoj glazbi. Ludbreška udruga vinogradara Trsek organizirala je tradicionalnu proslavu u Globočecu kod kipa sv. Vinka, a Udruga vinogradara i voćara Đurđevac za svoje je članove proslavu organizirala u vinariji Cvekan.

Ceremoniju orezivanja trsja, vješanja kobasica i polijevanja vinom predvodio je Željko Kožarić – Mrvica.

FOTO: Nikola Wolf, Dražen Vađunec, Dinko Borozan

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

VJEŽBA U PRUGOVCU

FOTO Vatrogasci pokazali spremnost za intervencije

PROŠTENJE

FOTO Prugovčani slave blagdan svete Margarete

U ORGANIZACIJI ŽUPA KALINOVAC I BUDROVAC

FOTO Mladi se družili uz kateheze, ples i igre


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati