Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
MJEŠTANI DOBILI NOVI ASFALT, ODMAH VIDLJIVA OŠTEĆENJA

FOTO/VIDEO Stjepan Jelenčić: “Ulica je sužena, sustav oborinskih voda napravljen je loše”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Mještani križevačkog prigradskog naselja Malog Carevdara konačno su dobili asfalt, ali kako nas upozoravaju, radovi na asfaltiranju nisu izvedeni kvalitetno. Iako je asfalt star tek nekoliko mjeseci, na nekim je dijelovima on već znatno oštećen, a na dijelovima prometnice stvorile su se crne prometne točke, za koje mještani govor da bi moglo biti opasne. Nekoliko je „punktova“, napominju mještani, uređeno po standardima koji nisu profesionalni.

Rad se o točkama na prometnicima u samom naselju Mali Carevdar, kao i onom prema Kostadinovcu.

– Vrlo je nelogično da su prvo dopeljane kanalice, koje bi se stavile po cijeloj dužini prema Kostadinovcu, a potom i otpeljane. Što se tu dogodilo ne znam, ali nam je napravljena šteta. To je bilo odmah vidljiv nakon prve kiše.  Govorio sam i izvođačima radova da će se to i dogoditi i točno je tako bilo. Naime, na sredini prometnice jedan od vlasnika zemljišta brani svoju zemlju od poplave te je stavio cijev koja oborinsku vodu koja bi trebala teći kroz odvodni kanal tjera na cestu. No, kod jake bujice voda pronađe najbrži put i ide upravo po bankini gdje su trebale biti kanalice, što je dovelo do uništavanja bankina i potkopavanja kanala – naveo je Stjepan Jelenčić, jedan od nezadovoljnih mještana Malog Carevdara.

Uz to, kaže, prometnica je bitno sužena, što je rezultiralo dodatnim uništavanjem novog asfalte.

– Stavili su asfalt u manjoj širini negoli je prije bila prometnica, i odmah uz asfalt iskopali novi odvodni kanal. Dakle, to bitno sužava prolaz, a prometnica je s druge strane oštećena, na način da je voda odnijela bankine. To je vrlo opasno mjesto za promet – kaže Jelenčić, koji je napomenuo da je to sužavanje  ceste na još nekoliko mjesta izazvalo oštećenje asfalta.

– Dolje na raskrižju veliki traktori ne mogu skrenuti da s gumom ne dođe pola na asfalt i pola na bankinu, a oštećenja su već sad vidljiva.

Upitali smo i u Grad Križevce jesu li svjesni prvih problema i kane li što poduzeti kako bi se oni otklonili.

– Znamo za oštećenje asfalta u naselju Mali Carevdar i isto će se sanirati. Oštećenja su nastala uslijed jake kiše koja je počela padati netom nakon asfaltiranja i uslijed prolaska teških teretnih vozila. Što se tiče kanalica za odvod oborinske vode, one su postavljene u dijelu gdje je to naložila struka i gdje je to bilo neizbježno dok se na drugim dijelovima prometnice za tu svrhu koristi odvodni kanal – odgovorili su iz Grad Križevaca.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

doslovno se nalaze u škripcu

Udruge nemaju adekvatne prostore i za to krive Grad

đurđevački limitator

Lepo je biti penzioner!

TRANSFERA K'O U PRIČI, TUCAKOVIĆ OSTAO BEZ STOPERA LISJAKA I PETIKE

“Sin vjetra” u Koprivnici, Križevčani s osam novih lica kreću u obranu prvog mjesta

PRIJEVARA U TIJEKU

Konzum objavio važno upozorenje za sve građane

Prelazak preko pruge od danas je puno sigurniji

FOTO/VIDEO U promet pušten željezničko – cestovni prijelaz u Kloštru Podravskom

vječiti hrvatski derbi

Obrvan želi novi skalp Lokomotive: Prednost je velika, ali curama sam rekao da je cilj isključivo pobjeda

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati