Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
MISTERIOZNI INCIDENT U LOVU

FOTO/VIDEO “Tko sam ja da njima prijetim? Jedan mali Štefek, koji je hrom i teško se kreće”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Nedavno smo pisali o slučaju Stjepana Valaška iz Podvinja Miholečkog, malog mjesta u Prigorju, kada je odlučio javno progovoriti o slučaju maltretiranja koji je, kako tvrdi, počeo doživljavati nakon incidenta u lovu u siječnju prošle godine, koji su članovi Lovačkog društva Košuta-Prigorje iz Gornje Rijeke izgledno odlučili zataškati. Priča sada, kako smo i najavili, ima svoj nastavak.

Podsjetimo, radi se o slučaju samoranjavanja jednog od sudionika u lovu na polju nedaleko od Gornje Rijeke još prošle godine, nakon čega su u selu počele kružiti priče o incidentu, za što su članovi društva, ujedno i djelatnici policije, ubrzo optužili Valaška da ih upravo on širi, barem on tako tvrdi. Kako smo nedavno pisali, Valašku su nedugo nakon incidenta pristigli uznemirujući pozivi na telefon, da bi ga na kraju izbacili iz društva. Nakon objave članka u Podravskom listu, Valašku je krajem veljače na adresu pristigla policija koja je napravila pretres, kako doznajemo, zbog dojave o ilegalnom držanju oružja kao i zamki za ilegalni lov divljači. No, kako nam je rekao, ništa nisu pronašli, to dokazuje i zapisnik nakon pretresa, koji nam je naš sugovornik dao na uvid.

Iako u policijskom pretresu nisu ništa pronašli, Stjepan i njegova supruga od tada žive u strahu

– Prvo je došla prijava da sam im prijetio, a onda mi je ubrzo na adresu pristigla policija da mi pretraži kuću i ostalu imovinu. Napravili su sve profesionalno, sastavili zapisnik i otišli. Tu nemam što reći. No, žena mi od tada pije normabele i ima probleme sa spavanjem – navodi Valaško, nadodavši kako mu se na teret stavlja kako je on u lokalnoj gostionici pričao kako će pomoću svojih veza u policiji otjerati njih iz društva te utjecati da ostanu bez posla, što on, kako kaže, niti može niti mu takvo što uopće pada na pamet.

– Tko sam ja da njima prijetim? Ja sam jedan mali prigorski Štefek, ništa drugo. Imam 75 godina, hrom sam i teško se krećem – pojašnjava Valaško, koji samo želi da ga se pusti na miru i da policija radi svoj posao.

Sve je, podsjetimo, počelo te kobne nedjelje 23. siječnja prošle godine kada se jedan od osmero lovaca ozlijedio u lovu samoranjavanjem, nakon čega su lov zaustavili. No, kako nam je rekao Valaško, iako se u kalendaru društva može vidjeti da je te nedjelje lov bio zakazan, ostali su članovi društva kasnije naveli u svojim iskazima da toga dana lova uopće nije ni bilo. Ozlijeđenog su lovca, kako navodi Valaško, odvezli u Zagreb, no ostaje pritom nejasno kamo i kako, budući da se slučajevi nezgoda u lovu moraju prijavljivati, dok za ovaj konkretan slučaj nema nikakvih službenih informacija. No, do nekih prekršaja je nesumnjivo došlo i podsjetimo kako se ovim slučajem bavi policija, a pokraj nekoliko djelatnika policije, postupak je u tijeku i za lovnika društva.

– Zapisnik o lovu mora se napisati prije početka lova, što toga dana lovnik nije učinio, a nakon što se incident dogodio, odlučili su da ni neće – navodi Valaško, istaknuvši kako je nakon prijetećih poruka, razgovora i na kraju izbacivanja iz društva o svemu obavijestio policiju te je odlučio s cijelom pričom izaći u javnost.

Da su postupci i kriminalistička istraživanja u tijeku, potvrdili su nam i iz koprivničko-križevačke Policijske uprave, no bez otkrivanja previše detalja, nadodavši kako su izvješća predali nadležnom državnom odvjetništvu na daljnje postupanje. Navedeni djelatnici policije zaposleni su na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske. Kako nam je rekao Valaško, dodatnu će zaštitu za sebe tražiti na razini Ministarstva unutarnjih poslova. – Ti svi papiri idu u Zagreb, gdje ću tražiti zaštitu policije, jer se ovdje ne osjećam sigurno. Ako oni mogu meni na teret stavljati ovakve izmišljotine, ne znam što su sve drugo kadra napraviti protiv mene ili moje supruge. Ionako mi je narušeno zdravlje, imam ugrađen i pacemaker. Oni žele uništiti moj život – zaključuje Valaško.

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

MEĐIMURSKI PODUZETNIK ČEKA NOVI GUP

Garaže vile Lendvaj se uskoro ruše, zgrada i dalje na čekanju

brza intervencija đurđevačkih vatrogasaca

FOTO U Đurđevcu se zapalio automobil, gasili ga vatrogasci

obilježen dan općine Novigrad Podravski

Načelnik Brljek: Mnogo radimo, ali najvažniji su ljudi, prijateljstvo i zajedništvo


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati