Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Traže da se makne prepreka ispred njihove kuće

FOTO/VIDEO Vozači svejedno jure, a nama se tresu zidovi

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Ležeći policajac odnosno uspornik koji je prije godinu dana postavljen u Ulici dr. Nikole Sertića u koprivničkom kvartu Vinica postao je „trn u oku“ Božici i Dragutinu Bestenu. Uspornik je postavljen točno ispred njihove kuće pa, kažu oni, već godinu dana nemaju mira.

– Ležeći policajac samo je nama koji živimo u neposrednoj blizini zagorčao život. Prvo su nas susjedi napadali da smo mi tražili da se postavi ležeći policajac jer je točno ispred naše kuće. Naravno da nismo tražili njegovo postavljanje jer ne pamtimo da je u našoj ulici bilo prometne nesreće, a znamo da onaj tko vozi brzo neće se smiriti bez obzira na malu „prepeku“ – kaže Dragutin Besten.

Odmah nakon što je postavljen uspornik, dodaje Božica, krenuli su i problemi. Naime, prilikom prolaska traktora i kamiona preko uspornika u njihovoj kući osjete se vibracije, a nerijetko na cesti ostaju pijesak i šljunak koji prevoze.

– Vozači koji brzo voze svejedno jure kroz našu ulicu, a nama se već godinu dana tresu zidovi i svako malo moramo čistiti cestu jer taj pijesak i šljunak koji ostane vjetar nanosi u naše dvorište. Najgore nam je noću jer nam onda mir remeti buka koja se stvara kad auti prolaze preko ležećeg policajca pa ne možemo normalno spavati – žali se Božica Besten.

U više navrata, kažu Božica i Dragutin, zatražili su od gradske uprave da se uspornik ukloni jer, prema njihovu mišljenju nema nikakvu korist, nego je donio samo probleme.

– Želimo da nam se život vrati u normalu, a i svi susjedi podržavaju našu inicijativu da se ležeći policajac ukloni – zaključila je Božica Besten.

U gradskoj upravi ističu da su uspornici prometa u Ulici dr. Nikole Sertića postavljeni na temelju zahtjeva vijeća Mjesnog odbora Vinica i u skladu s izrađenim prometnim elaboratom za postavljanje prometne opreme, a na koji je ishođena i suglasnost policije.    – Nakon što su postavljeni predmetni uspornici prometa, smanjila se brzina kretanja vozila u Ulici Nikole Sertića, što je i bio cilj postavljanja, a sve u svrhu povećanja sigurnosti pješaka i biciklista, osobito jer u ulici ne postoji izgrađena staza za promet pješaka i biciklista. Grad Koprivnica nema namjeru uklanjati predmetne uspornike prometa te apelira na vozače motornih vozila da prilikom prelaska preko uspornika smanje brzinu, u skladu s prometnom signalizacijom – dodali su u gradskoj upravi.

FOTO/VIDEO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

okrutnost prema nedužnim životinjama

Netko bezdušan ostavio je psiće u šumi da umru od gladi, Kristian ih je spasio i traži im novi dom

[FELJTON] STOLJEĆE JOSIPA MANOLIĆA 3. DIO

Kako je Manolić planirao likvidirati poglavnika Pavelića

skulpture za turističku atrakciju u Lici

VIDEO Petar: “Moj sokol, vukovi i hrvatski grb krasit će dolinu rijeke Gacke”

MISLI NA ZDRAVLJE

Ova je prekrasna biljka nevjerojatan prirodni lijek i raste u našem kraju

Prijevara u tijeku

Hrvatska pošta ima važnu obavijest za sve građane!

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Vozačica (67) oduzela prednost motociklistu, oboje završili u bolnici


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati