Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
DJEČJI VRTIĆ MASLAČAK

FOTO Vrtićarci istražuju livadu i život na njoj

Dječja odgojna skupina Točkice u tjednu od 15. do 26. svibnja 2023. sudjeluje u igrama na livadi i istraživanju livade. S obzirom na lijepo vrijeme zajedno s odgojiteljicama djeca su ove dana provela vani istražujući livadu te koje cvijeće mogu ubrati na livadi i koje sve životinje stanuju na njoj. Kako znaju da su životinjice na livadi malene odlučili su ponijeti svoja povećala. Ova aktivnost bila je djeci vrlo zanimljiva te su se svi pretvorili u male istraživače.

Ovako lijepih dana bilo je malo pa su se Točkice za ovu temu pripremale i u svojem prostoru kroz sudjelovanje u raznim aktivnostima. Pjevali su pjesmice, a u stolno manipulativnom centru djeci su bile ponuđene razne igre poput: klasifikacije prema boji i veličini, raznih umetaljki cvijeća, kroz nizanje djeca su otkrila od čega se sastoji cvijet. Finu motoriku posebno djeca razvijaju prebacivanjem sitnih predmeta uz pomoć pincete. Na ovu temu djeca su pincetom prenosila bubamare, pčele i drvene cvjetove. U likovnim aktivnostima koristili su vodene boje i tempere te se upoznali s novom tehnikom – tapkanje štapićem.

Djeca su najviše vremena provodila u istraživačkom centru mirisanjem mirisnih cvjetova, promatranju prešanog cvijeća, igrajući se pravom travom i cvijećem. Toplije vrijeme tek nam dolazi stoga vjerujemo da će djeca nastaviti sa svojim istraživanjem.

FOTO: Grad Đurđevac

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

U subotu 21. Dječji međunarodni festival Kukuriček

Ulaznice 4 eura, spremna 21 nova pjesma

KONCERT DUHOVNE GLAZBE U KALINOVCU

Nastupilo pet zborova, svi pjevali Rajska djevo

Koprivnički slikar dobitnik je prestižne nagrade

Rijetko tko želi slikati portrete, a Anđelkov rad proglašen je najboljim u Hrvatskoj

Krenuo Festival Krleža i Duga Rijeka

FOTO: Brojni zainteresirani slušali o Krležinoj vezi s Koprivnicom

Susret pet ansambala

Županijski susret zborova i vokalnih sastava u Križevcima

za dugogodišnji rad u knjižničarstvu i poseban doprinos ugledu i razvoju  struke

FOTO Najknjižničar Darko Jovičić primio priznanje Društva knjižničara

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI