Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
DVIJE KUĆE U ISTOJ ULICI IMAJU POSVE IDENTIČNU ADRESU

FOTO Zlatica: “Šokirani smo, nakon 70 godina moramo mijenjati kućni broj!”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

S nesvakidašnjim problemom proteklog se tjedna suočila obitelj Dombaj, koja sedam desetljeća živi na istoj lokaciji u Pavelinskoj ulici. Naime, na kućnu adresu došla im je obavijest da se jave u katastar kako bi promijenili broj kuće, odnosno brojku 23 zamijenili s onom 25. Šok kod Dombajevih bio je velik, jer si ovako nešto nisu mogli ni zamisliti, unatoč činjenici da kuća pored njih nosi identičan broj kao i njihova.

– Tu smo od 1954. godine i od tada imamo taj broj. Imamo i papire koji to dokazuju. Kuću smo nadograđivali 1978. ili 1979. i nitko nam ni tada nije rekao to za brojeve, sve dosad. Zato smo i ostali šokirani, ovako nešto rijetko se čuje. Čija je to greška ne znamo niti nas previše ne zanima, ali nije nam jasno kako su se baš sada, nakon sedam desetljeća, sjetili da nešto ne štima. Nismo mi sami sebi broj nadodali – priča nam Zlata, koja na adresi živi sa suprugom i sinom. Kaže, tu će formalnost obaviti kad već moraju, ali ona sa sobom nosi i financijske izdatke, koji nisu mali.

– Odmah sam zvala u katastar da provjerim što nam sve treba za promjenu, ali bili su bezobrazni i arogantni dok sam ih zatražila savjet. Sad nas najviše muči taj trošak, koji sigurno nije mali. Moramo mijenjati adresu, sve papire, dokumente, kartice, osobne iskaznice. Sve to košta, a mirovine su male. Ovo nam sad stvarno nije trebalo – ponovila je nezadovoljna Zlata. Istaknula je da za sličan primjer nije čula te se osvrnula na odnose sa susjedima, koji imaju isti kućni broj kao i oni.

– Ma nama vam je sve to normalno, navikli smo. Pošte nekad prosljeđujemo jedni drugima, ali poštari uglavnom znaju tko je tko pa nekih većih problema nema. E sad, tko je u pravu i čija kuća ima dobar broj teško je reći. Mi smo mislili da bi oni trebali imati 21a, a mi 23, ispada sad da smo u krivu i da ćemo se morati naviknuti na nove okolnosti. Malo čudno, ali nema nam druge. Ne bih se čudila da smo jedini takav primjer u Koprivnici, za nešto slično dosad nisam čula – poručila je Zlatica i za kraj dodala da će novi broj uskoro staviti na kuću.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

okrutnost prema nedužnim životinjama

Netko bezdušan ostavio je psiće u šumi da umru od gladi, Kristian ih je spasio i traži im novi dom

[FELJTON] STOLJEĆE JOSIPA MANOLIĆA 3. DIO

Kako je Manolić planirao likvidirati poglavnika Pavelića

skulpture za turističku atrakciju u Lici

VIDEO Petar: “Moj sokol, vukovi i hrvatski grb krasit će dolinu rijeke Gacke”

MISLI NA ZDRAVLJE

Ova prekrasna biljka ima antikancerogeno djelovanje

Prijevara u tijeku

Hrvatska pošta ima važnu obavijest za sve građane!

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Vozačica (67) oduzela prednost motociklistu, oboje završili u bolnici


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati