Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Svečana sjednica povodom 30 godina Općine Rasinja

FOTOGALERIJA Načelnik Kolman: Općina se unazad dvije godine pretvorila u jedno veliko gradilište

Ni tmuran dan nije poremetio planove za proslavu trideset godina od osnutka Općine Rasinja. Proslava se obilježila u Društvenom domu, gdje je političare, mještane, načelnike drugih općina dočekao načelnik Danimir Kolman.

Svečanu sjednicu započeo je svojim govorom predsjednik Općinskog vijeća Općine Rasinja, Zvonimir Fajfarić.

-Radilo se puno sa skromnim sredstvima i u skromnim uvjetima, najviše se investiralo, a tako je i danas, u komunalnu infrastrukturu i modernizaciju cesta i sve to potvrđuje da je postojeći ustroj dobar. Preduvjet za razvoj svakako stvara pojedinac, svaki naš žitelj svojim zalaganjem i odgovornim ponašanjem – rekao je predsjednik Općinskog vijeća Općine Rasinja, Zvonimir Fajfarić.

Načelnik Općine Rasinja, Danimir Kolman u svojem se govoru osvrnuo na sve dobrobiti Općine te sve što ih u budućnosti očekuje, ali i na pad broja stanovnika.

-Od početka svog osnutka, Općina teži nečemu dobrome. Mi smo Općina koja ima 105 kvadratnih kilometara, koja ima 21 naselje, Općina koja ima 125 kilometara nerazvrstanih cesta. Prioritet je bila izgradnja vodoopskrbne mreže – istaknuo je načelnik te se nadovezao kako u zadnjih nekoliko godina dolazi do pada u broju stanovnika.

-Naime, nama nedostaje 600 stanovnika u odnosu na prijašnji popis. Općina se unazad dvije godine pretvorila u jedno veliko gradilište, a da ne govorimo o kanalizaciji koja se sada radi. Vođeni idejom jednakomjernog razvoja svih područja te dizajna standarda života stanovnika, izgradila se školska sportska dvorana, koja je bila želja i potreba od završetka izgradnje nove škole  – kazuje načelnik Kolman.

Također na svečanoj sjednici podijeljena su javna priznanja i Zlatne plakete za doprinos u promicanju Općine Rasinja. Dobitnici priznanja su vinarija Kostanjevec, izletište Gudan, dobrovoljni darivatelji krvi Ivica Grudić i Stjepan Oroš, Slavko Štampfl, Nogometni klub Cvetkovec i posthumno Josip Mlinarić.

Tko je sve prisustvovao na svečanoj sjednici pogledajte u našoj fotogaleriji.

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

KAJ VELITE?

FOTO Na Podravkinim silosima osvanula ogromna reklama

mještanima se dodatno podigla kvaliteta života

FOTO/VIDEO Podravsko selo dobilo autopraonu, ali ne bilo kakvu…

POTRAŽNJA JE VELIKA

Tvrtke traže više od 300 umirovljenika koji mogu i žele raditi

ŠUMA HRANE URODILA PLODOVIMA

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti održan Zdravi doručak na Cerinama u suradnji s Podravkom

Željko Car osvojio je prvo mjesto i 500 eura na natječaju RuralFoto 2023

Majstoru umjetničke fotografije iz Đurđevca nova prestižna nagrada

Članice Udruge žena Kloštar Podravski zablistale su u Ogulinu

FOTO Podravke oduševile Gorane gotovo pa zaboravljenom slasticom

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI