Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
kao i svake godine

Grad za sve đake osigurao radne bilježnice ali i poklon bon za školski pribor!

Grad Ludbreg osigurao je sredstva za kupnju radnih bilježnica za osnovnoškolce, a učenike će dočekati i bon u iznosu od 20 eura za kupnju školskog pribora u jednoj od ludbreških knjižara.

– Pored toga što su udžbenici besplatni, Grad Ludbreg kupuje radne bilježnice prema uputama škole, odnosno njihovom odabiru – rekao je Dubravko Bilić, gradonačelnik Ludbrega i dodao kako uređenje škole ide prema utvrđenom trogodišnjem planu.

Prošle godine zamijenjene su elektroinstalacije, ove godine uređuje se unutrašnjost škole – unutarnja stolarija, prozori u dvorani, učionice, kabineti, hodnici, a iduće godine slijedi obnova školske sportske dvorane. Vrijednost investicija Varaždinske županije u prošloj godini iznosila je preko 200.000 eura, a u ovoj godini preko 300.000 eura.

– Naša osnovna škola se intenzivno obnavlja i priprema za novu školsku godinu. To je nastavak uređenja koje Varaždinska županija odrađuje drugu godinu za redom, a zaista možemo biti zadovoljni onime što smo do sada vidjeli. Naši učenici će od jeseni biti u novim, uređenim i osvježenim prostorima te sam siguran da će i njima i učiteljima biti puno ljepše savladavati sve obrazovne zadaće u ovom novom okruženju – rekao je gradonačelnik Bilić.

Od proljeća, Ludbreg će kao prvi grad u hrvatskoj imati Newton sobe. Riječ je o sobama u kojima se obrazovanje pruža u području znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike i to kroz inspirativno okruženje za učenje.

– Posebno nas veseli da bi od proljeća svoja vrata trebao otvoriti Znanstveni centar Lori koji će moći osim djece iz Ludbrega pohađati i oni s područja Varaždinske županije, ali i čitave Hrvatske. Ulaganje od 3,5 milijuna eura zapravo će u obrazovnom smislu značiti najvišu razinu mogućnosti za naše učenike – kaže ludbreški gradonačelnik.

FOTO Grad Ludbreg

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

Članovi udruge Matica umirovljenika iz Kloštra Podravskog iznimno su aktivni

FOTO Umirovljenici pripremali langoše pa ih potom dostavili nemoćnim i nepokretnim kolegama

Ljudima stižu lažne obavijesti

FOTO Hrvatska pošta objavila važno upozorenje! Pojavila se nova prijevara

Posao nude i na sjeveru hrvatske

Jedan od najvećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj traži više od 100 radnika

VRT

Posadite ovo povrće u listopadu i na proljeće ćete ga imati u izobilju

KAJ VELITE?

FOTO Na Podravkinim silosima osvanula ogromna reklama

mještanima se dodatno podigla kvaliteta života

FOTO/VIDEO Podravsko selo dobilo autopraonu, ali ne bilo kakvu…

Upišite pojam koji želite pretraživati