Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ZANIMLJIVA SKUPINA ULAGAČA U NEKRETNINU NA JADRANU

Gradonačelnikova punica, gradski pročelnik i zapovjednik JVP-a zajedno grade na moru

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Ulaganje u nekretnine ovih dana bila je tema koja je najviše zanimala javnost u Križevcima. Nije toliko do toga što se gradi, već do toga tko gradi. Tako su investitori u zajednički projekt Ivan Biškup, gradski pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije, EU fondove i javnu nabavu, Ankica Pucak, punica križevačkog gradonačelnika Marija Rajna, Lidija Martinčević, supruga bivšeg dogradonačelnika Maria Martinčevića te sadašnjeg zapovjednika JVP-a Križevci.

Iz objave na društvenim mrežama vidljivo je da se radi o stambenoj zgradi s tri etaže, ista se nalazi u mjestu Banj na otoku Pašmanu. Vidljivo je da se radi o lokaciji koja se nalazi tek 150 metara od mora zračnom linijom, a dvjestotinjak cestom. Iako u gruntovnom izvatku piše da se radi o čestici s namjenom „neplodno tlo“, na terenu se gradi tj. dovršava kuća s tri apartmana. Vidljivo je to i iz dokumenta Zadarske županije jer je na toj čestici zatražena građevinska dozvola, a koju je tražio još prijašnji vlasnik.

Da zajedno u nekretnine ulažu gradski pročelnik, zapovjednik gradskog JVP-a i punica aktualnog gradonačelnika je pojava bez presedana u našem kraju, a koliko nam je poznato i šire. Buduća da se ovdje radi o ljudima iz neposredne blizina Marija Rajna, koji je dužnosnik i kao takav dužan je svaku promjenu svojeg vlasništva upisati u imovinsku karticu kako bi se izbjegla mogućnost netransparentnog kolanja novca, upitali smo ga ima li ova investicija bilo kakve veze s njim i njegovim kapitalom, a koja bi zahtijevala promjene u imovinskoj kartici. Treba napomenuti da nitko od ostalih investitora nema nikakvu obavezu izvijestiti o ovakvom ulaganju, jer se ne radi o dužnosnicima. Tema je od javnog interesa jer se radi o relativno većem ulaganju člana obitelji te najbližih suradnika Marija Rajna na istoj lokaciji.

Odgovoreno nam je da on s ovom investicijom nema veze te da je ona posljedica ostavinske rasprave.

– Nakon tužne i prerane smrti dragog člana uže obitelji moje supruge, ona je naslijedila kuću u Štefancima i poljoprivredno zemljište. Njena majka je naslijedila stan u Zagrebu koji je prodala i tim sredstvima kupila apartman. Sve što je zakonska obaveza navedeno je u mojoj imovinskoj kartici, sukladno uputama Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa – naveo je Mario Rajn u svom odgovoru.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ovaj čovjek velikog srca jedan je od rekordera po broju dobrovoljnih davanja krvi

FOTO Ivan (64): Koljena su mi se potrošila od puno seksa!

GARDENOLO SPIDER

FOTO Najveća pitomačka kompanija osnovala tvrtku – kćer

NAJDUGOVJEČNIJE NATJECANJE U HRVATSKOJ

FOTO Tiki i Fajt kraljevi Šoderice, Česi i Ketiš upecali štuku od 83 centimetra

s 25 na 10 eura, nije loše

FOTO Rešo na popustu za ratnog veterana

PREDSTAVLJA OPASNOST

Državni inspektorat ima obavijest za roditelje čija djeca imaju ovu igračku

USKORO JOŠ JEDNA, ALI OVAJ PUT RETRO REKLAMA

VIDEO Što to dva mladića upravo oslikavaju na Podravkinim silosima?

Upišite pojam koji želite pretraživati