Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

GRADSKO VIJEĆE Donesen proračun za iduću godinu

S početkom u 18 sati krenula je 11. po redu sjednica križevačkog Gradskog vijeća, koje se održava u prostorijama kina Razvojnog centra i tehnološkog parka, a na rasporedu je 28 točaka.

Kao što smo napisali u najavi, najvažnija je točka vezana uz donošenje gradskog proračuna za iduću godinu, a on je planiran u iznosu od oko 21 milijun eura. Proračun je donesen nakon očekivane podulje rasprave, a za koji je na kraju glasalo 12 ljudi za, četiri protiv te s tri suzdržana glasa.

U tradicionalnoj prvoj točki, gdje vijećnici postavljaju pitanja gradonačelniku, istaknulo se nekoliko pitanja. Oporbenog vijećnika Ivana Majdaka zanimalo jesu li iz Grada znali da otkupljuju dionice Radio Križevaca od prijašnjeg vlasnika za nekoliko puta veću cijenu po dionici nego što ga je platio novi suvlasnik. Prvi čovjek Križevaca, gradonačelnik Rajn u svom mu je odgovoru pojasnio kako raspolažu s drugačijim informacijama, pritom ne otkrivši o kojoj se cifri radi.

– Između dva privatna poslovna subjekta ne moraju se javno objavljivati detalje transakcije, no mi imamo drugačije informacije od Vaših – kratak je bio Rajn.

gradonačelnik križevaca mario rajn

Vijećnik HDS-a Denis Maksić izrazio je žaljenje što u proračun nisu uvršteni neki od prijedloga HDS-a, koji su objavljeni javno na platformi Sudjeluj! Križevci. Posebno je istaknuo točke vezane uz dodatak umirovljenicima i bilježnice za djecu u školama. Gradonačelnik Rajn pojasnio je kako je navedena platforma namijenjena prvenstveno građanima, dok je HDS ipak stranka u gradskom vijeću, što joj daje drugačije alate za djelovanje.

– Na navedenoj platformi ovisi i o tome koliko Vam građani podrže prijedloge – zaključio je Rajn.

Istaknutije točke podrazumijevaju izmjene urbanističkih planova u zonama Cubinec i Posrednji put, donesen je nešto izmijenjeni komunalni red, a razmatrao se i rad gradonačelnika u prvih šest mjeseci u ovoj godini. Također, imenovana je nova/stara ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Željka Šunjić, koja će nastaviti mandat na čelu ove gradske institucije.

Dodajmo da sljedeće godine građane očekuju rekonstrukcije ceste u Detonijevoj i dijelu Renarićeve ulice, u Ulici Ivana Viteza, izgradnja nogostupa u Zagorskoj ulici i dodatne biciklističke staze u Ulici kralja Tomislava, Trgu J.J. Strossmayera, Ulici I.Z.Dijankovečkog i Ulici Franje Markovića prijavljene na Javni poziv FZOEU u vrijednosti 398 tisuća eura. Također, rekonstruirat će se atrij Likovne galerije te podrumske prostorije Hrvatskog doma.

Nastavlja se i izgradnja vodovoda i odvodnje po naseljima i ulicama, a Grad će i sljedeće godine sufinancirati izgradnju solarnih elektrana na krovovima obiteljskih kuća te je za tu namjenu osigurano 200 tisuća eura.

Više o sjednici pročitajte u idućem broju Podravskog lista.

FOTO: Krizevci.hr

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

Sudarila se dva teretna vozila na Podravskoj magistrali. Jedna osoba ozlijeđena

U POVODU DANA PLANETA ZEMLJE

FOTO/VIDEO U Koprivnici posađena najveća šuma hrane u Hrvatskoj

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Kombi naletio na srnu, uginula je

obavijest za potrošače

U popularnom voću iz Libije otkrivena tvar opasna po zdravlje

nastupile na 27. državnom prvenstvu u Krapini

Koprivnica ima zlatne djevojke, mažoretkinje ponovo rasturile u nastupu s pomponima

SPREMA SE DVODNEVNA FEŠTA

Večer uoči Praznika rada dobro ćemo se zagrijati, stižu nam tamburaši u kožnim jaknama


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati