Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Majdak: Radio Križevci je preplaćen! Picig: Ne osjećam se prozvanim!

Ivan Majdak, oporbeni gradski vijećnik, na svom se Facebooku u objavi zapitao zašto niti jedan lokalni medij nije prenio da je još na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća javno izjavio kako se pogoduje novom direktoru gradskog radija Željku Picigu, inače vlasniku medija Prigorski.hr, kada je od Tihomira Komljenovića otkupio 10 posto udjela ovog gradskog medija.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Dio je to medijske zavrzlame koja se razvila posljednjih dana, a sve je krenulo kada je Grad Križevci odlučio otkupiti vlasnički udio Radija Križevci upravo od donedavnog direktora Komljenovića, što je bila i jedna od naknadno dodanih točaka na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća. Pokraj pitanja zašto Gradovi u zadnje vrijeme ulaze u vlasničke strukture lokalnih medija, budući da je pokraj Križevaca vlasnik lokalnog gradskog radija gotovo u isto vrijeme postao i Grad Ludbreg, tu ne bi bilo ničeg spornog da u javnost nisu izašle međusobne optužbe, kako od vijećnika Majdaka, tako i iz smjera donedavnog direktora Komljenovića prema Gradu, ali i obratno.

Napomenimo pritom kako prvi dio navoda vijećnika Majdaka nije točan, budući da su njegove riječi sa sjednice prenijeli iz portala Križevci.info.

Kako je nedavno pisao portal Križevci.info, dok Komljenović iz nekog razloga nije htio ispuniti i predati svoju imovinsku karticu Povjerenstvu za sukob interesa iako je zakonski kao suvlasnik tvrtke koja je dijelom u javnom vlasništvu dužan to učiniti, sam se Komljenović jednom drugom portalu požalio kako je gradonačelnik Rajn vršio pritisak na njega da proda svoj udio. O svemu tome javno je odlučio govoriti vijećnik Ivan Majdak, kojeg, ne ulazeći u njihove međusobne optužbe, zanima samo zašto je, ako je Grad već odlučio postati većinski vlasnik radija, morao ga platiti više nego što je on prvotno procijenjen.

– Po meni, tu se radi o čistom pogodovanju, ako ne i trgovanju utjecajem od strane gradonačelnika Rajna. Jasno je da su prema mom mišljenju Radio Križevci preplaćeni, s obzirom na procjenu vrijednosti na osnovu plana poslovanja koji je tvrtki koja je radila procjenu dao sam Komljenović. Živo me zanima i koliko je Picig platio svojih 10 posto udjela – ističe Majdak.

Grad je, podsjetimo, za kupnju dodatnog vlasničkog udjela od 35 posto izdvojio oko 470 tisuća kuna i time postao većinski vlasnik medija sa 75,2 posto vlasničkog udjela. Na vijeću je bilo rečeno kako ostalih deset posto Komljenovićeva udjela ostavljaju na otkup Općinama, no one, kako su izvještavali na portalu Križevci.info, ne mogu kupiti udio u ovom trgovačkom društvu jer su područja od posebne državne skrbi. Ostatak udjela imaju Općina Sveti Petar Orehovec s osam posto te Općina Sveti Ivan Žabno sa 6,4 posto. Preostalih Komljenovićevih 10 posto otkupila je tvrtka Prigorski Media d.o.o., dok je na skupštini održanoj prošlog ponedjeljka donesena odluka o razrješenju dosadašnjeg direktora te imenovanjem novog, Željka Piciga, inače vlasnika navedene tvrtke kupca. Valja napomenuti kako će Picig posao direktora obavljati volonterski. Nazvali smo i samog Piciga, koji se nije htio posebno osvrtati na Majdakove navode, no zato je pojasnio kako je došlo do kupnje udjela u radiju s njegove strane:

Željko Picig

– Gospodin Majdak obično proziva gradsku vlast, tako da se nisam osjećao posebno prozvanim. S gospodinom Komljenovićem pregovarao sam više od godinu dana o ulasku u radio, no tada je tražio previše. Kada se Grad uključio, bio sam spreman za kupnju udjela od tih deset posto – pojašnjava Picig, čiji je interes pojačati informativni program gradskom mediju.

– Posao direktora obnašat ću, kao što znate, volonterski, a novinari portala koji će ići po terenu ujedno će slati tonove da imaju za radijski program. Najviše ću se baviti financijskim aspektom tvrtke – ističe Picig, nadodavši kako ga Grad kao većinski vlasnik može u bilo kojem trenutku smijeniti i postaviti nekog drugog.

– Bilo mi je zanimljivo spojiti portal i radio, što su prepoznali i u Gradu. U ovom trenutku mislim da možemo donijeti jednu novu svježinu u tim koji djeluje na radiju – zaključuje Picig, otkrivši nam odmah jednu novost.

– Prodat ćemo tvrtkin auto, smatramo da u ovom trenutku nema potrebe za to – rekao nam je Picig. Na radiju neće biti novih zapošljavanja i druge promjene kadra, a nova urednica programa je Ivana Mamula, doznali smo od novog direktora Piciga.

Facebook
Twitter
Email
ŠTRUKLIJADA U KUNOVEC BREGU

FOTO/VIDEO Brojni posjetitelji uživaju u slasnim štruklima, kasnije slijedi veselica do kasnih noćnih sati!

Slaven u Puli zaključio sezonu remijem

PROMETNA NESREĆA

FOTO Golfom sletio s Podravske magistrale i završio u grabi!

nalazi se u istražnom zatvoru

Pijani 50-godišnjak nasrnuo na izvanbračnu suprugu i teško ju ozlijedio!

ISKUSTVO PACIJENTA

VIDEO Unatoč bolnoj operaciji koljena, Mirko na kontrole putuje biciklom!

stil

FOTOGALERIJA Prošetali smo koprivničkom špicom, pogledajte koga smo sve zatekli!

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI